Πλαστογράφησε ταυτότητα, «απέκτησε» πιστοποιητικό νόσησης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2021 21:17
Με πλαστογραφημένη ταυτότητα είχε ευρωπαϊκό πιστοποιητικό νόσησης 39χρονος δημόσιος υπάλληλος Με πλαστογραφημένη ταυτότητα είχε ευρωπαϊκό πιστοποιητικό νόσησης 39χρονος δημόσιος υπάλληλος

Τελειωμό δεν έχουν οι επινοήσεις ανεμβολίαστων πολιτών προκειμένου να απαλλαγούν των ελέγχων και των αντίστοιχων συνεπειών αποκρύπτοντας την αλήθεια -παρότι πρόκειται για μέτρα που αφορούν στη δημόσια υγεία- έτσι ώστε με ψεύτικα έγγραφα να

έχουν πρόσβαση σε καταστήματα στα οποία τους απαγορεύεται η είσοδος.
Δικογραφία λοιπόν για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε βάρος 39χρονου δημοσίου υπαλλήλου, σχηματίστηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας όταν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- στο τσαντάκι του βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας που έφερε μεν φωτογραφία του, αλλά τα στοιχεία συναδέλφου του, ο οποίος διέθετε πιστοποιητικό νόσησης από τον κορονοϊό.
Η πλαστογραφία του 39χρονου αποδείχθηκε από σύμπτωση, καθώς προχθές το απόγευμα που βρέθηκε στη Λάρισα έχασε το τσαντάκι του. Το τσαντάκι εντόπισε συμπολίτης στο Κέντρο της Λάρισας και το παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ.
Προχθές το βράδυ λοιπόν ο 39χρονος πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για να παραλάβει το χαμένο τσαντάκι που αναζητούσε. Εκεί δήλωσε πως αναγνώρισε ως δικό του το τσαντάκι, αλλά για να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός ότι είναι δικό του έγινε έρευνα.
Έτσι οι αστυνομικοί βρήκαν την υπηρεσιακή ταυτότητα του 39χρονου, όπως βρήκαν επίσης και μία ακόμα ταυτότητα ενός συναδέλφου του. Για να διαπιστωθεί τελικά ότι η υπηρεσιακή ταυτότητα με τα στοιχεία του συναδέλφου του έφερε τη φωτογραφία του 39χρονου.
Το τσαντάκι περιείχε επίσης και ένα Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Νόσησης - Ανάρρωσης COVID, με ημερομηνία λήξης στις 04/03/2022, εκδοθέν ωστόσο στα στοιχεία του συναδέλφου του.
Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ο 39χρονος δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό και για τον λόγο αυτόν κατήρτισε πλαστό δελτίο ταυτότητας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του συναδέλφου του.
Εν αγνοία του οποίου φαίνεται πως απέσπασε και φωτοαντίγραφο, με το Πιστοποιητικό Νόσησης - Ανάρρωσης COVID, το οποίο εκτιμάται πως επιδείκνυε για να ξεπερνά με τον τρόπο αυτόν τα «εμπόδια» των ελέγχων στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού και για να αποκτήσει πρόσβαση και στα καταστήματα εκείνα που απαγορευόταν η είσοδος σε ανεμβολίαστους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 39χρονος δεν συνελήφθη λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου του αδικήματος, σε βάρος του ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass