Πληρώνει εξισωτική και ζημιές παγετού

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 330 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2021 15:15

ΑΘΗΝΑ
Το «πράσινο φως» για την πίστωση 265 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν για την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης (Μέτρο 13 του ΠΑΑ) έδωσε το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΑΤ τα 264 εκατ. ευρώ κατανέμονται ως εξής:
- Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές», ποσό 191.000.000 ευρώ.
- Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών», ποσό 64.000.000 ευρώ)
- Υπομέτρο 13.3 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα», ποσό 10.000.000 ευρώ. Τέλος, όπως σημειώνεται στην ίδια απόφαση «Πιστώσεις που δεν θα απορροφηθούν από ένα Υπομέτρο μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο Υπομέτρο».
Ο ΕΛΓΑ
Συνολικά 71 εκατ. ευρώ θα καταβάλει αύριο Πέμπτη ο ΕΛΓΑ, για την εξόφληση των αποζημιώσεων «Παγετός Άνοιξη 2021», όπως γνωστοποίησε το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός τόνισε σε δήλωσή του πως «πρόκειται για τις μεγαλύτερες πληρωμές αποζημιώσεων οι οποίες έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την στήριξη των αγροτικών νοικοκυριών, τα οποία δοκιμάζονται από τις συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων, απότοκα της κλιματικής κρίσης» και πρόσθεσε: «Οι Ελληνίδες και Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσουν την προσπάθεια του εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού με απώτερη επιδίωξη την άμεση, καθοριστική στήριξη των Ελληνίδων και Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων.
Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και το προσωπικό του ΕΛΓΑ για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε οι πληρωμές να γίνουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχε θέσει η κυβέρνηση».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο ασφαλιστικός οργανισμός για τον «Παγετό Άνοιξη 2021» έχει καταβάλλει προκαταβολές και εξοφλήσεις πορισμάτων περίπου 160 εκατ. ευρώ και όπως γνωστοποίησε η εξόφληση του συνόλου των πορισμάτων αναμένεται να ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2022. Τέλος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «εντός του έτους 2021 οι συνολικές αποζημιώσεις οι οποίες κατεβλήθησαν στους αγρότες για ζημίες 2020 και 2021 πλησιάζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass