Σε ιδιώτη η συντήρηση παιδικών χαρών

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2022 21:00

Τη στήριξη εξειδικευμένου ιδιώτη, στο έργο της συντήρησης και επισκευής παιδικών χαρών του Δήμου Λαρισαίων, από κοινού με την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων, προκηρύσσοντας σχετικό διαγωνισμό.


Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος συντήρησης των 76 παιδικών χαρών του Δήμου και να ολοκληρώνεται το ταχύτερο δυνατό, ώστε να αποδίδεται άμεσα και με ασφάλεια στους λιλιπούτειους πολίτες της Λάρισας. Ειδικότερα, όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Αθαν. Αδαμόπουλος, και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, απ’ όπου ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση προκήρυξης του εν λόγω διαγωνισμού, στόχος είναι «να γίνεται συντήρηση των παιδικών χαρών, ανά δεκαπέντε μέρες».
Όπως είναι γνωστό, στη Λάρισα, αποτελούν μάστιγα οι βανδαλισμοί κοινόχρηστων χώρων, με πολλά τέτοια φαινόμενα να παρατηρούνται σε παιδικές χαρές. Λόγω αυτού αυξάνονται ανάλογα και οι ανάγκες αποκατάστασης των φθορών, που γίνονται σε όργανα και στις περιφράξεις τους, τόσο σε προμήθεια νέων υλικών, όσο και σε προσωπικό που απασχολείται σε αυτό το αντικείμενο.
Στο σχέδιο διακηρύξεως του διαγωνισμού προβλέπεται ο ανάδοχος να προσφέρει τις υπηρεσίες του για δύο χρόνια, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον δώδεκα μήνες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, ορίστηκε στις 449.841,60 με ΦΠΑ 24%. Οι 299.683 ευρώ, αφορούν στα πρώτα δύο χρόνια. Φορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Λαρισαίων.
Όπως αναφέρεται, το αντικείμενο της σύμβασης «αφορά το συστηματικό έλεγχο, καταγραφή, εργασίες συντήρησης, επισκευής, και αποκατάστασης, προμήθεια ανταλλακτικών των οργάνων του εξοπλισμού, που υφίσταται εντός χώρων παιδικών χαρών του Δήμου Λαρισαίων.
Ως εξοπλισμός των παιδικών χαρών νοούνται επίσης και η περίφραξη, οι επιφάνειες ασφαλείας και ο αστικός εξοπλισμός. Επίσης περιλαμβάνεται η έκδοση των απαραίτητων ετήσιων πιστοποιητικών συμμόρφωσης από αναγνωρισμένο φορέα και Μηνιαίο Δελτίο Συντήρησης.
Οι εν λόγω υπηρεσίες, έλεγχος, επισκευή και συντήρηση παιδικών χαρών του Δήμου Λαρισαίων, θα γίνονται στον εξοπλισμό πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενέργειες τόσο στα όργανα όσο και στο περιβάλλοντα χώρο ώστε να συμμορφώνονται με τα πρότυπα Ασφαλείας και τεχνικές προδιαγραφές των Υ.Α 28492/2009 (Β 931) Υ.Α., 27934/2014 (Β 2029) Υ.Α. και της Εγκύκλιου 44/07-08-2014 του Υπ. Εσωτερικών.
Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι μέσω των παρεμβάσεων που θα γίνουν, η αναβάθμιση και η λειτουργική αποκατάσταση των χώρων αυτών, με τη συντήρηση και επισκευή του υπάρχοντος εξοπλισμού (παιχνίδια, καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων κ.λπ.), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί με τις ανωτέρω Υ.Α., προκειμένου να πιστοποιηθούν και να διαθέτουν Βεβαίωση Καταλληλότητας Λειτουργίας και το Ειδικό Σήμα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Οι υπηρεσίες συντήρησης των οργάνων των παιδικών χαρών μετά των υλικών είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες και απαιτούν ειδικές τεχνικές γνώσεις, εξειδίκευση και πιστοποιημένο προσωπικό, τις οποίες δεν διαθέτει το προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων και οι οποίες περιγράφονται σε σχετική υπουργική απόφαση.
Η ανάθεση των υπηρεσιών συντήρησης των οργάνων των παιδικών χαρών μετά των υλικών, θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, για το σύνολο υπηρεσιών.
Η φύση των υπηρεσιών συντήρησης των οργάνων των εβδομήντα έξι (76) παιδικών χαρών μετά των υλικών, οι οποίες είναι αλληλένδετες και πρέπει να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα, ο προγραμματισμός εκτέλεσής τους από τον ανάδοχο, καθώς και ο συντονισμός, ο έλεγχος και η συνεργασία με την αναθέτουσα αρχή, καθιστούν αναγκαία την ανάδειξη ενός αναδόχου για το σύνολο των υπηρεσιών συντήρησης των οργάνων των παιδικών χαρών μετά των υλικών και της αντίστοιχης πιστοποίησης αυτών».

Της Λένας Κισσάβου
φωτ. Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass