Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2022 15:00

Νέα προεδρεία εκλέγουν Δήμοι και Περιφέρεια
ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Τα νέα προεδρεία, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα εκλεγούν σήμερα από το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του νομού Λάρισας σε ειδικές συνεδριάσεις. Η ψηφοφορία σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει διά ζώσης και στις σχετικές οδηγίες που εξέδωσε με εγκύκλιό του, το Υπουργείο Εσωτερικών, στις 29 Δεκεμβρίου 2021, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης για Covid-19 (PCR ή rapid test).


Ειδικότερα
- Στις 12 το μεσημέρι έχει προσδιοριστεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (στο κτίριο της οδού Καλλισθένους και Θεοφράστου), για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
-Μία ώρα νωρίτερα, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, θα διεξαχθούν στον Δήμο Λαρισαίων, οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας) και νέων τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου. Η θητεία των νέων μελών ξεκινά την ίδια μέρα και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023 (σ.σ.: θα έχουν βεβαίως προηγηθεί οι εκλογές του Οκτωβρίου σε Δήμους και Περιφέρειες, αλλά οι νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές θα αναλάβουν τη θητεία τους από την 1η Ιανουαρίου του 2024).
* Στις 11 το πρωί επίσης, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, για την εκλογή των μελών, Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων.
* Την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς στην αίθουσα συνεδριάσεών του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Εκλογή μελών Προεδρείου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64, 67 και 74 του ν. 3852/2010 (Α’ 87).
* Επίσης ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τυρνάβου με μοναδικά θέματα την εκλογή Προεδρείου του Δ.Σ., Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης σήμερα στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.
* Εξάλλου ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, έχει συγκληθεί για σήμερα στις 11 το πρωί, για εκλογή μελών του Προεδρείου του σώματος, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 

Αθώοι για οπλοκατοχή, ένοχος για την αναγόμωση
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Αθώα κρίθηκαν προχθές, από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας τα δύο μέλη του Σκοπευτικού Συλλόγου Φαρσάλων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενα για τα αδικήματα «της παράβασης του νόμου περί όπλων και της παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ο 50χρονος και η 53χρονη κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της οπλοκατοχής, ενώ ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για την παράνομη γόμωση – αναγόμωση φυσιγγίων με το Δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 2 ετών (με 3ετή αναστολή) και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ.
Τα δύο μέλη του Σκοπευτικού Συλλόγου συνελήφθησαν, καθώς μετά από έρευνα αστυνομικών στο σπίτι και στην επιχείρηση του 50χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 30 πυροβόλα όπλα, 3.728 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, ποσότητα αντιμονίου βάρους 20,5 κιλών, καθώς και 800 νομίσματα, το σύνολο σχεδόν των οποίων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων».
Στη συνέχεια συνελήφθη και η 54χρονη για πλημμελή φύλαξη των όπλων, καθώς για τα 30 από τα όπλα που κατασχέθηκαν, είχε εκδοθεί άδεια κατοχής στο όνομά της και για λογαριασμό του σκοπευτικού συλλόγου. Σημειώνεται πως η υπόθεση της κατοχής των αρχαίων νομισμάτων έχει παραπεμφθεί στην προανάκριση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass