Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2022 16:00

Συγγνώμη λάθος για... την ηλεκτροπληξία!
Ο ΠΑΡΟΧΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ 8.100 ΕΥΡΩ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗ

Σε λάθος αποδίδει ο ιδιωτικός πάροχος ενέργειας τον λογαριασμό ρεύματος που ...προκάλεσε ηλεκτροπληξία

σε επαγγελματία της εστίασης (ιδιοκτήτη ψησταριάς) στη Μηλέα Ελασσόνας. Λογαριασμό με χρέωση 8.100 ευρώ, τη στιγμή που ο μεγαλύτερος που είχε πληρώσει μέχρι σήμερα ανέρχονταν
σε 1.830 ευρώ.
Το θέμα πήρε διαστάσεις μέσω των ΜΜΕ και προκάλεσε την παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βασίλη Κόκκαλη, που έφερε το θέμα στη Βουλή. Η εταιρεία-πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος επικοινώνησε χθες με την οικογένεια του Φώτη Βούζα, ενημερώνοντας ότι εντοπίστηκε και διορθώθηκε το λάθος στον εκκαθαριστικό λογαριασμό του επαγγελματία.
Η οικογένεια από την πλευρά της ευχαριστεί και σε δήλωση:
«Η εταιρεία βρήκε το λάθος που έγινε και αποκαταστάθηκε, τους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης ευχαριστούμε για τη στήριξη όλους τους συναδέλφους μας και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που πρόβαλαν το πρόβλημα!
Ευχαριστούμε εγκάρδια τον Βασίλη Κόκκαλη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή του σε όλα τα επίπεδα που έφτασε το θέμα στη Βουλή, τέτοιους πολιτικούς θέλουμε δίπλα στον απλό πολίτη.
Σας ευχαριστούμε όλους, είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε, δεν ζητάμε να μην πληρώνουμε, ζητάμε να πληρώνουμε αυτό που μας αναλογεί!».

 

Διαδικτυακή εκδήλωση για το ασφαλιστικό
ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

«Ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα των εργαζομένων εκπαιδευτικών», είναι το θέμα διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση, που διοργανώνει η ΔΑΚΕ Καθηγητών με προσκεκλημένο ομιλητή τον εργατολόγο-δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγο δρ. Γεώργιο Ι. Κουτσούκο, διδάκτορα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστοποιημένο επαγγελματία του e-ΕΦΚΑ. Η διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 6:30 μ.μ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αφενός να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών και αφετέρου να λάβουν απαντήσεις, από τον προσκεκλημένο ομιλητή, σε ερωτήματα που αφορούν προσωπικά τους θέματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η έκθεση ελέγχου του ΑΣΕΠ για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ενημέρωση - συζήτηση επί της «Έκθεσης επιθεώρησης ελέγχου ΑΣΕΠ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Δ.Ω.Λ.) με αντικείμενο τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ΣΟΧ 1 και 2 του 2019 του φορέα» μετά από αίτημα των παρατάξεων «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών για τη Λάρισα», «Ορμή Ανανέωσης» και «Λαρισαίων Κοινόν», θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. Στην ίδια συνεδρίαση θα ακολουθήσει ορισμός θεσμοθετημένων Επιτροπών του Δήμου Λαρισαίων, για το έτος 2022.

 

«Τεράστιο το πρόβλημα της ακρίβειας, εξανεμίζει τα λαϊκά εισοδήματα»

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η κρίση στην ελληνική κοινωνία είναι υγειονομική, ενεργειακή, οικονομική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας: «Η πανδημία δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με την αναστολή λειτουργίας. Τα λουκέτα είναι συχνά. Τα χρέη διογκώνονται όλο και περισσότερο. Στραγγαλίζουν και τις πιο υγιείς επιχειρήσεις. Κόποι, οικονομίες και ιδρώτας χρόνων χάνονται. Η ακρίβεια τσακίζει και τις τελευταίες ελπίδες ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών. Ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 5,1% τον Δεκέμβρη του 2021, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2020. Το ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ. Το φυσικό αέριο πάνω από 135,7%, το ηλεκτρικό ρεύμα 45%, τα καύσιμα 21,7%, το λάδι 17%, όπως και όλα τα είδη που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Στην καρδιά του χειμώνα η ακρίβεια δεν σταματάει εκεί. Έχει προκαλέσει αύξηση του κόστους στέγασης 18%, των μεταφορών κατά 10,9% και 4,3% στα είδη διατροφής. Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων. Όσο η Κυβέρνηση επιμένει στην αδράνεια τόσο πιο οδυνηρές θα γίνονται οι συνέπειες των νοικοκυριών. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προτείνει: Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Αυξημένο εισόδημα νοικοκυριών, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έως τις 40.000 ευρώ. Επίσης μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, για πετρέλαιο κίνησης 20% και για τη βενζίνη 50%, καθώς και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους. Εξαντλητικούς ελέγχους από την επιτροπή ανταγωνισμού. Τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση στην επιδότηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν την ακρίβεια, το κύμα των ανατιμήσεων. Επιπλέον άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών, επιχειρήσεων, που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας με διαγραφές μέρους αυτού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών. Μόνο έτσι θα φύγει η δαμόκλειος σπάθη πάνω από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

 

Πέταξε ναρκωτικά στην ξυλόσομπα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Λάρισας, συνελήφθησαν δύο κάτοικοι Τυρνάβου, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και απείθεια, ενώ αναζητείται ακόμα ένας ημεδαπός συνεργός τους. Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «κατά τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, αρχικά ο ένας από τους δράστες απέρριψε εντός ξυλόσομπας, προς καύση, άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, δύο εκ των δραστών ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ ο τρίτος αναζητείται. Ακολούθως, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 16,8 γραμμαρίων, 84 ναρκωτικά δισκία, άνευ ιατρικής συνταγής και ένα κινητό τηλέφωνο» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.


Συνελήφθη με λαθραία τσιγάρα

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθη μία Λαρισαία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, στην κατοχή της και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 227 πακέτα τσιγάρων και 2 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass