ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Το ΝΗΜΑ σας συστήνεται!

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:02

 

Με χαρά προσκαλούμε τους μικρούς μας (αυριανούς ελπίζουμε) φίλους σε ανοιχτή βιωματική εκδήλωση για να μας γνωρίσουν και να τους γνωρίσουμε.

Με έναυσμα το βιβλίο της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή-Κελεπούρη «Ο Βασίλης και οι θυμωμένες ζωγραφιές» και με την παρουσία της ίδιας της συγγραφέως τα παιδιά θα περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα στο ΝΗΜΑ.

Θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν φέτος, να γνωριστούν με τον χώρο και τους ανθρώπους που συνθέτουν το ΝΗΜΑ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο ΝΗΜΑ, Παπακυριαζή και Φαρμακίδου την Τρίτη 9/9 και Τρίτη 16/9, 6-8 μ.μ. για παιδιά 4-7 ετών, την Πέμπτη 11/9 και Πέμπτη 18/9 , 6-8 μ.μ. για παιδιά 8-12 ετών.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων και θα γίνεται στο τηλεφωνο: 2410533737, καθημερινά το πρωί 11-2 και το απόγευμα 6-9.

Η δράση είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Εδώ στο ΝΗΜΑ μας αρέσουν πολύ οι ιστορίες, τα βιβλία και τα παραμύθια. Ίσως είναι που η Κωνσταντία -η δασκάλα της παιδικής λογοτεχνίας-μας λέει συνέχεια ότι με τα παραμύθια ταξιδεύεις. Ε, και εμάς εδώ στο ΝΗΜΑ μας αρέσουν και τα ταξίδια κυρίως τα φανταστικά , αυτά που γίνονται με το μυαλό γιατί δεν περιορίζονται!

Ε, και σκεφτήκαμε τι πιο ωραίο από το να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε, να σας συστηθούμε τελοσπάντων με ένα φανταστικό, διασκεδαστικό ταξίδι με αφορμή ένα βιβλίο;

Υπέροχη ιδέα σκεφτήκαμε! Και αρχίζαμε και ψάχναμε ποιο βιβλίο θα ήταν το ιδανικό!

Ε εντάξει η αλήθεια είναι ότι δεν ψάξαμε και πολύ γιατί η Κωνσταντία ξέρει όλα τα βιβλία του κόσμου και ξέρει και συγγραφείς. Πραγματικούς συγγραφείς! Έχετε δει από κοντά πραγματικό συγγραφέα; Ολοζώντανο; Ε θα δείτε! Τη Χρυσάνθη Τσιαμπαλή - Κελεπούρη που θα είναι κι αυτή μαζί μας στο "ταξίδι" που θα οργανώσουμε για όλους εσάς με αφορμή το βιβλίο της 'Ο Βασίλης και οι θυμωμένες ζωγραφιές''.

Γιατί όμως αυτό το βιβλίο;

Καταρχήν επειδή όλοι εμπιστευόμαστε την Κωνσταντία που ξέρει να διηγείται τις πιο ωραίες ιστορίες. Όταν δε άκουσε ο Χρήστος, ο εικαστικός της παρέας τον τίτλο είπε αμέσως ότι θα συμμετέχει. Ξέρετε γιατί ε; Σωστά σκεφτήκατε! Είδε στον τίτλο τη λέξη "ζωγραφιές"! Με χαρά λοιπόν είπε ότι θα μας δείξει τη μαγεία της ζωγραφικής που ξεκινάς με μια γραμμή και δημιουργείς ολόκληρους κόσμους.

Με το βιβλίο επίσης ενθουσιάστηκε και η Αγλαΐα, η θεατρολόγος, γιατί της άρεσε λέει που είχε συναίσθημα, οι ζωγραφιές λέει ήταν θυμωμένες! Την κοιτάξαμε περίεργα αλλά ξέραμε ότι πάντα είχε αδυναμία στα συναισθήματα ειδικά τα αρνητικά που γίνονται στο τέλος θετικά.

Η Αγλαΐα όμως παρέσυρε και τη Νικολέτα, τη μουσικό, που ενθουσιάστηκε με την ιδέα να μελοποιήσει τα συναισθήματα, θετικά και αρνητικά!

Η Θεοδώρα, η δασκάλα του χορού, αμέσως τότε άρχισε να σκέφτεται τις ζωγραφιές του Βασίλη να ζωντανεύουν, να στροβιλίζονται στον αέρα και να χορεύουν με τη μουσική. Και άρχισε κι αυτή να κάνει χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς που υποσχέθηκε να μας δείξει.

Τότε οι δασκάλες της παρέας της γενικής αγωγής Μαρία και της ειδικής αγωγής Κωνσταντίνα ζήλεψαν και σκέφτηκαν κι αυτές να πάρουν μέρος. Θα οργανώσουν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με λέξεις λένε .

Ε τότε και η Νάνσυ η "μαγείρισσα" μας σκέφτηκε πόσο ωραίο θα ήταν ενώ γίνονται όλα αυτά να μυρίζει ο χώρος φρεσκοψημένα κουλουράκια που θα φτιάξουμε όλοι μαζί με τα χεράκια μας!

Κι έτσι αποφασίστηκε!

Αποφασίσαμε να σας συστηθούμε και να σας γνωρίσουμε σε μια ανοιχτή βιωματική εκδήλωση για τα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο, τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους του ΝΗΜΑΤΟΣ.

Τα παιδιά θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή λόγω περιορισμένων θέσεων. Η δράση θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλα τα παιδιά και θα πραγματοποιηθεί τις εξής μέρες και ώρες:

 Σας περιμένουμε!

Υ.Γ: Και για όλους εσάς τους μεγαλύτερους κάτι ετοιμάζουμε μην ανησυχείτε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass