Ιερόσυλοι... «κατ’ επάγγελμα»

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 33ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΕ ΚΡΑΝΙΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΑ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟ, ΠΥΡΓΕΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕ 9 ΑΚΟΜΑ ΝΑΟΥΣ ΣΕ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2022 15:01

Για διαρρήξεις σε συνολικά 14 ναούς στη Λάρισα, στην Πιερία και στις Σέρρες συνελήφθη

ένας 33χρονος Θεσσαλονικιός, ενώ αναζητείται και ένας 38χρονος συνεργός του. Οι δύο ιερόσυλοι σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατηγορούνται ότι το τελευταίο 20ήμερο διέρρηξαν 14 εκκλησίες, ενώ σε 12 από αυτές έκλεψαν χρήματα, εκκλησιαστικά είδη και τάματα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 11.000 ευρώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα την ίδια έρευνα, μεταξύ των εκκλησιών που διέρρηξαν είναι και αυτές σε Κρανιά, Κουλούρα, Παλαιόπυργο, Πυργετό και Ομόλιο, ενώ διευκρινίζεται πως την ίδια περίοδο είχε καταγγελθεί διάρρηξη και σε ναό της κοινότητας Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών, διάρρηξη η οποία δεν περιλαμβάνεται ωστόσο στη συγκεκριμένη δικογραφία. Οι διαρρήκτες δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό έλεγχο στο «Κλειδί» Ημαθίας και εμβολίζοντας περιπολικό κατευθύνθηκαν σε αγροτική περιοχή όπου εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε χωράφι. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πεζή, συνελήφθη ο 33χρονος Θεσσαλονικιός, ενώ διέφυγε τελικά ο 38χρονος συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.  Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακεκριμένες κλοπές. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται και ένας ημεδαπός άνδρας, συνεργός του στη διάπραξη των διαρρήξεων. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι άνδρες εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα να επιβαίνουν σε όχημα και αντιλαμβανόμενοι τον αστυνομικό έλεγχο, προσπάθησαν να διαφύγουν εμβολίζοντας υπηρεσιακό όχημα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.
Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε το όχημα σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν πεζή, όπου εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο σε αγροτική περιοχή της Πιερίας και συνελήφθη. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το τελευταίο 20ήμερο δρώντας από κοινού διέπραξαν 12 κλοπές από Ιερούς Ναούς και συγκεκριμένα 4 στην Πιερία, 5 στη Λάρισα και 3 στις Σέρρες, αφαιρώντας χρήματα, εκκλησιαστικά είδη, τάματα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 11.000 ευρώ. Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξαν ακόμα 2 Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Πιερίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 107,3 ευρώ.  Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φακός, το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις» καταλήγει η ανακοίνωση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass