Στον δρόμο παρατάσσουν τα τρακτέρ, συμβολική κατάληψη της «Πειραιώς»

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2022 15:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»), του Νίκου Γουργιώτη

Την αγανάκτησή τους για τη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει πια ο αγροτικός

κόσμος και την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εξέφρασαν χθες το βράδυ σε σύσκεψη στην Αγιά εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Στη δίωρη συνάντησή τους συζητήθηκαν όλα τα καυτά ζητήματα που τους αφορούν, με κυριότερα, από τη μία, την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής που βιώνουν με τις απανωτές δυσβάσταχτες ανατιμήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και αγροτικά εφόδια, και, από την άλλη, τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, ενός ΕΛΓΑ που, όπως τονίζουν, ο κανονισμός του είναι πέρα για πέρα πλέον αναχρονιστικός και μη συμβατός με ό,τι επιτάσσουν οι αλλαγές στις καλλιεργητικές συνήθειες και η κλιματική αλλαγή. Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε ως πρώτη αντίδραση, αύριο Παρασκευή, στις 10:30 το πρωί, να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον δρόμο της κεντρικής εισόδου της Αγιάς, μπροστά από το σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας», και, εκτός αυτού, να προχωρήσουν και σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτική). Επίσης, καλούν τον Δήμο Αγιάς, όπως και όλους τους φορείς, να σταθούν στο πλευρό τους έμπρακτα. Ιδιαιτέρως, καλούν τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο της Αγιάς να προχωρήσει, στηρίζοντάς τους, σε κλείσιμο όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων για μία ώρα αύριο το πρωί. Καλούν, τέλος, όλους τους αγρότες του Δήμου να δώσουν δυναμικά και συσπειρωμένα το «παρών» και ως φυσική παρουσία και με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις αυριανές κινητοποιήσεις και δη στη συγκέντρωση των τρακτέρ στο σημείο που προαναφέραμε.

 

Προσυγκεντρώσεις από σήμερα, την Κυριακή στην Ελασσόνα

ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Αγωνιστικό πνεύμα και αποφάσεις για κινητοποιήσεις στη χθεσινή νέα συνέλευση - σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων, που διοργανώθηκε στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας από τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους Ολύμπου, Σαρανταπόρου, Ποταμιάς και Τσαριτσάνης, και τους Συνεταιρισμούς, Αγροτικός Καπνικός περιοχής Ελασσόνας και Αγροτικός Συνεταιρισμός «Η νέα Ένωση». Μέσα από τις τοποθετήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών που πήραν τον λόγο αναδείχθηκαν και πάλι τα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής που έχουν να κάνουν με την επιβίωσή τους, προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν και το επόμενο διάστημα, αλλά και οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται. Στο τέλος της συνέλευσης, αποφασίστηκαν και οι επόμενες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που επικεντρώνονται σε προσυγκεντρώσεις τρακτέρ από σήμερα Πέμπτη στις πλατείες των χωριών της περιοχής. Στη συνέχεια, την ερχόμενη Κυριακή, μετά τις 12 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε κάθοδος των τρακτέρ στην Ελασσόνα, όπου και εκεί θα αποφασιστεί σε ποια κατεύθυνση κινητοποιήσεων θα κινηθούν στη συνέχεια.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass