ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δίμηνο κινητοποιήσεων από το Εργατικό Κέντρο

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2014 0:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:06

 Σειρά δράσεων, σχεδιάζει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, υιοθετώντας το δίμηνο πρόγραμμα δράσης και το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, με πρώτη το τοπικό συλλαλητήριο στις 4 Οκτωβρίου και αποκορύφωμα το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Αιχμή «τα προβλήματα της προστασίας των ανέργων και του περιορισμού της ανεργίας, των απλήρωτων και ανασφάλιστων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, του εισοδήματος, της φορολογίας, της υγείας, της παιδείας και της υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, χωρίς να αφήνει στην άκρη κανένα πρόβλημα».

Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τη διοίκηση του ΕΚΛ, κατά την οποία υπογραμμίστηκε ότι: «Στο πρόγραμμα δράσης θα επιδιώξουμε κάθε κλάδος και κάθε σωματείο να οργανώσει τη δική του μαζική συμμετοχή. Τα σωματεία πρέπει να πάρουν ευθύνη. Να πρωτοστατήσουν. Όλες οι δυνάμεις στη μάχη, χωρίς καθυστέρηση. Η δουλειά μας, το κάθε μας βήμα να δημιουργεί κλίμα μάχης. Να βάλουμε φρένο στην υποχωρητικότητα μπροστά στις δυσκολίες και την επίθεση του αντίπαλου. Να μην αποδεχτεί η εργατική τάξη να ζει με ψίχουλα, να μην τρέχει πίσω από τους εκμεταλλευτές της και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Κανένας νόμος, καμία κυβέρνηση, δεν παραχώρησε ποτέ στην τάξη μας κανένα δικαίωμα. Διαχρονικά επέβαλε τα δίκια της με το δικό της νόμο, το νόμο της ταξικής πάλης, της οργάνωσης, των αγώνων με θυσίες. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, δεν θα έρθουν όλα μεμιάς. Μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους προς τα μπρος και να τραβήξουμε δυνάμεις. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αποδοχή της σημερινής κατάστασης. Όποιοι την αποδέχονται, καλλιεργούν την απογοήτευση, τον φόβο, όπως οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πολλών άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων...».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Για τη συζήτηση του προγράμματος δράσης, η διοίκηση του ΕΚΝΛ, οργανώνει σύσκεψη των Δ.Σ. των σωματείων της δύναμης του, στην οποία καλεί επίσης τις Λαϊκές Επιτροπές, αγροτικές οργανώσεις, οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεών του ΕΚΝΛ.

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, με Δ.Σ. Σωματείων, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων, σύντομα θα ξεκινήσουν μια σειρά παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και μικρότερων Δήμων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στον ΟΑΕΔ, σε άλλους δημόσιους φορείς, διεκδικώντας τα αιτήματα που έχουμε για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τόσο τα γενικότερα, όσο και αυτά που απευθύνονται σε κάθε φορέα χωριστά.

Το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, θα οργανώσει τοπικό συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με αιχμή την ανεργία, την Κ.Α και το εισόδημα, μετά και από την απόφαση της ΠΣΟ για διεθνή μέρα πάλης κατά της Ανεργίας. Την ερχόμενη Πέμπτη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μέλη της διοίκησης του ΕΚΝΛ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ της πόλης μας, προκειμένου να ευχηθούν καλή σχολική χρονιά στους σπουδαστές, αλλά και να απευθύνουν κάλεσμα αγώνα τόσο για τα προβλήματα των σπουδών, όσο και της δουλειάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass