Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2022 15:12

Η απογραφή δείχνει μείωση του πληθυσμού

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ -ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ -ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΟ Δ.Σ.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Ανησυχητικά είναι τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία που μαρτυρούν ότι ο τελικός

αριθμός των κατοίκων που θα προκύψει από την ολοκλήρωση της τελευταίας απογραφής, θα είναι σημαντικά μικρότερος από την απογραφή του 2011, όπου ο Δήμος εμφάνιζε πληθυσμό κοντά στους 20.000 κατοίκους, απασχολώντας ουσιαστικά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρσάλων, που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ακόμα, έγινε συζήτηση για τα παλαιά κτίρια στην πόλη επ’ αφορμή του τραγικού περιστατικού της Λάρισας με τον 22χρονο φοιτητή.
Κατά την ενημέρωση προς το Σώμα, θετική χαρακτήρισε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου την εξέλιξη για το κατάστημα της Eurobank, το να μη φύγει δηλαδή εντελώς από την πόλη και να εξυπηρετεί τους κατοίκους με έναν υπάλληλο και ένα ATM -όπως αποφάσισε η τράπεζα- που θα στεγάζεται στο κτίριο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που αποτελεί θυγατρική της.
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του 22χρονου στη Λάρισα που σκοτώθηκε από τοίχο που έπεσε από παλιό κτίριο, ξεκίνησε συζήτηση μετά από ερώτηση της κ. Ίφου που ζήτησε να υπάρξει καταγραφή από τη Δημοτική Αρχή, την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία των επικίνδυνων κτιρίων. Ο κ. Εσκίογλου αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες να βρεθούν οι ιδιοκτήτες παλαιών κτιρίων πριν το τραγικό περιστατικό που συνέβη στη Λάρισα και ζήτησε τη συνδρομή όλων να επισημαίνουν τέτοιου είδους προβλήματα, ώστε να υπάρξει λύση, πρόταση που συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, επισημαίνοντας ορισμένα κτίρια που έχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης για τους πεζούς.
Ακόμα η κ. Ίφου ζήτησε ενημέρωση για το αν υπάρχουν στοιχεία από την πρόσφατη απογραφή, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ακόμη, και ότι ανεπίσημα γνωρίζει ότι έχουν απογραφεί μέχρι τώρα λιγότεροι πολίτες στην τελευταία απογραφή, χτυπώντας το καμπανάκι για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά στον Δήμο από τη μείωση του κατοίκων. Στο σημείο αυτό η κ. Σοφ. Χατζηπλή ενημέρωσε το Σώμα, για τα στοιχεία της τελευταίας πρόσθετης απογραφής, που είχε στη διάθεσή της και ο κ. Δαμιανός ζήτησε να υπάρξει -εφόσον είναι εφικτό- επιπλέον παράταση της διαδικασίας. Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, κ. Ιωάννη Γκέβρου, σε ποια φάση βρίσκεται η ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας, ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει αποδοθεί ακόμη το πρώτο βραβείο από τον διαγωνισμό και εξετάζονται από την Τεχνική Υπηρεσία τα υψομετρικά της πλατείας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αναζήτηση πίστωσης για την ανάπλασή της. Ο κ. Γκέβρος ζήτησε επίσης να προβάλλονται στο διαδίκτυο οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Κων/νο Δαμιανό, να αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και ότι θα υλοποιηθεί από τις επόμενες συνεδριάσεις. Όσον αφορά τα θέματα της συνεδρίασης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου έτους 2022, καταψήφισε η παράταξη του κ. Καραχάλιου και ο κ. Αναγνώστου, ομοίως και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού με τη διαφορά ότι η παράταξη του κ. Καραχάλιου δήλωσε «παρών», την αποδοχή των όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για την εκπόνηση προγράμματος Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κρίσιμων κτιρίων του Δήμου Φαρσάλων καταψήφισε ο κ. Αναγνώστου, την έγκριση της έκθεσης εσόδων-εξόδων Δ’ τριμήνου καταψήφισαν οι παρατάξεις Καραχάλιου, Κ. Τύμπα (απόντος του αρχηγού αποφάσισε ο κ. Γκέβρος) και Αναγνώστου. Την έγκριση έκθεσης πεπραγμένων έτους 2021 της Επιτροπής ποιότητας ζωής καταψήφισε ο κ. Αναγνώστου. Στα θέματα που αφορούσαν αντικατάσταση μελών ή συγκρότηση επιτροπών, ο κ. Αναγνώστου δήλωσε σε όλες «παρών», ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση ψηφίσματος στήριξης του Δήμου Φαρσάλων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ανέγνωσε ο κ. Δαμιανός προς το Σώμα. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νικ. Γκατζόγιας, Κων. Μπένου, Ι. Αγγελακόπουλου, Β. Πατσιούρας, Κων/νος Τύμπας, Ε. Δημητρακόπουλος και Ι. Τριάντης...

 

Βοήθεια σε 81 οικογένειες
ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη στην Αγιά, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα», διανομή αγαθών στους δικαιούχους του Δήμου Αγιάς από το Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD). Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 81 οικογένειες με ανήλικα τέκνα έως 17 ετών, στις οποίες διανεμήθηκαν τρόφιμα, προϊόντα καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, καθώς επίσης και βρεφικά είδη ανάλογα με τη σύσταση της οικογένειας. Στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του Προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας». Ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ είναι άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, όπως ορίζεται από την υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως επίσης και άστεγοι.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass