ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΧΘΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αισιοδοξία με την επιστροφή στα σχολεία

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:11

ΤΥΡΝΑΒΟΣ-(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πρώτο κουδούνι χθες και στον Τύρναβο για τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Από νωρίς το πρωί οι μαθητές μικρότεροι και μεγαλύτεροι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για να περάσουν σε λίγο την είσοδο του σχολείου τους.

Το κουδούνι χτύπησε και οι ιερείς έκαναν τους καθιερωμένους αγιασμούς στα προαύλια των σχολείων.

Στην τελετή κάθε σχολείου ο Δήμος Τυρνάβου εκπροσωπήθηκε από αντιδημάρχους, την πρόεδρο του σώματος μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης παρευρέθηκε στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα σχολεία του Δήμου Τυρνάβου διαβάστηκε από τους ιερείς εγκύκλιος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Πριν την έναρξη του αγιασμού τους μαθητές καλωσόρισε ο νέος διευθυντής του σχολείου κ. Ζάχος Μιχαήλ ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο κ. Ζάχος ανέλαβε τη θέση του συνταξιοδοτιθέντα μέχρι τώρα διευθυντή κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος για δεκαετίες πρόσφερε σημαντικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τόσο στον Τύρναβο και τον Αμπελώνα αλλά και ευρύτερα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ευχές και από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. Ο κ. Σαρχώσης δεσμεύθηκε για στενή και αρμονική συνεργασία με όλους τους διευθυντές των σχολείων ώστε στη δύσκολη αυτή συγκυρία να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των υπηρεσιών του δήμου στις τεράστιες απαιτήσεις που υπήρχαν ώστε τα σχολεία να παραδοθούν έτοιμα να δεχθούν τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε επίσης και στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Αμπελώνα.

Στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα παρευρέθηκε η νεοεκλεγμένη πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Αναστασία Νταλαμπέκα – Σιούτα η οποία ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Σημείωσε επίσης με έμφαση ότι τόσο η ίδια προσωπικά με το Τ. Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα, αλλά και η νέα Δημοτική Αρχή στο σύνολό της θα βρίσκονται πάντα κοντά στην εκπαίδευση και τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπίζονται άμεσα.

Χαιρετισμός και ευχές επίσης από τον διευθυντή του σχολείου κ. Σωτήρη Μπλάνα και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων που λειτουργούν στον Δήμο Τυρνάβου είχε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης, παρουσία των αντιδημάρχων, των στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ανάδειξη προβλημάτων που απασχολούν τις σχολικές μονάδες της περιοχής και η αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Η σύσκεψη ήλθε να ολοκληρώσει έναν κύκλο επισκέψεων και αυτοψιών σε όλα τα διδακτήρια που πραγματοποίησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Κουλιός με τους προέδρους των δημοτικών επιτροπών Παιδείας και στελέχη των υπηρεσιών του δήμου το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν και αντιμετωπίστηκαν πολλά προβλήματα ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να δεχθούν τους μαθητές.

Εκείνο που τονίστηκε στη συνάντηση του δημάρχου με τους διευθυντές αλλά και στις επισκέψεις του αντιδημάρχου στα διδακτήρια είναι ότι η δημοτική αρχή θα αντιμετωπίσει στην παρούσα φάση τρέχοντα μικροπροβλήματα ενώ όπου απαιτούνται δομικές παρεμβάσεις όπως στα διδακτήρια του σχολείου της Ροδιάς και του ΕΠΑΛ Τυρνάβου θα γίνουν εργολαβίες για να αντιμετωπιστούν ριζικά τα προβλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass