«Να δείξουμε αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2022 21:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Επιστολή προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Δώτιον Πεδίο», δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Καλαγιάς, ζητώντας τους να συγκαλέσουν άμεσα σύσκεψη των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων ώστε να

αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν Δήμος και δημότες να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο με τη Ρωσία λαό της Ουκρανίας.
Ο κ. Καλαγιάς αναφέρει:
«Με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία πολλοί πολίτες της την εγκαταλείπουν προσπαθώντας να βρουν να διαμείνουν σε γειτονικές χώρες.
Εδώ και μέρες πολλοί δήμοι στην Ελλάδα, κυρίως παραλιακοί που έχουν πολλά διαμερίσματα που αυτό το διάστημα είναι κλειστά, τα διαθέτουν για να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Ο Δήμος μας πιστεύω πως, και μετά από δική σας παρότρυνση, μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους δημότες για να φιλοξενήσουν, για όσο διάστημα διαρκεί ο πόλεμος, μετανάστες από την Ουκρανία.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη εκτός της διαμονής και της διατροφής, και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εργασίας. Ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ειδική φόρμα για τους εκτοπισθέντες Ουκρανούς και ειδική φόρμα για τους εθελοντές (αυτοδιοίκηση και πολίτες). Οι δημότες, ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ‘σεις σαν εκπρόσωπος του Δήμου, μπορούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Στο διάστημα αυτό ο Δήμος με τις υπηρεσίες του μπορούν να συγκεντρώσουν βοήθεια και να την αποστείλουν, όπως ρουχισμό, τρόφιμα και φάρμακα.
Επίσης, σας προτείνω να συγκαλέσετε, λόγω του επείγοντος, σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων για να καταθέσει ο καθένας τις προτάσεις του και παράλληλα να ανοίξετε ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του Δήμου για διευκόλυνση της διαδικασίας».
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πλην της κίνησης αυτής του κ. Καλαγιά, άξια αναφοράς είναι και αυτή του κ. Μπεϊνά Αντωνίου, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, ο οποίος από την αρχή της κρίσης διεμήνυσε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου πως προτίθεται να παρέχει, αν χρειαστεί, δωρεάν σε Ουκρανούς πρόσφυγες το ξενοδοχείο του που διατηρεί στο Κόκκινο Νερό, ως το τέλος Απριλίου που ξεκινά η καλοκαιρινή σεζόν με γκρουπ Πολωνών που ήδη έχουν κάνει κρατήσεις. Η απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο ήταν πως για την ώρα δεν χρειάζονται, επαρκούν οι δομές και πως αν χρειαστεί αργότερα θα τον ειδοποιήσουν.
Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Μπεϊνάς, όσο και ο κ. Καλαγιάς, ανάλογη ευαισθησία είχαν δείξει και με τον σεισμό στο Δαμάσι την περασμένη χρονιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass