«Ναυάγησε» το λιμάνι του Αγιοκάμπου

ΕΝΑ ΕΡΓΟ …ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ! * ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ…

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2022 20:30

2019-2022: και στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, αναμένεται ακόμη ο εργολάβος να ξεκινήσει εργασίες.


Από τις 5 Νοεμβρίου του 2019, οπότε υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία η υλοποίηση του έργου θωράκισης του λιμανιού (αλιευτικού καταφυγίου) Αγιοκάμπου Δήμου Αγιάς, με κυματοθραύστες (μπλόκια), βυθοσκόπηση και εκβάθυνσή του, καθώς και αποκατάσταση ζημιών ή αντικατάσταση των πυργίσκων παροχής νερού και ρεύματος, μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία εργασία.
Το μόνο που θυμίζει ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί και είχε υπογραφεί είναι η σύμβαση με εταιρεία που θα αναλάμβανε την κατασκευή του, οι πολυάριθμοι κυματοθραύστες (μπλόκια) που βρίσκονται παρατεταγμένοι και παρατημένοι, διάσπαρτοι σε όλη την έκταση του λιμανιού, καταλαμβάνοντας χώρο και εμποδίζοντας να αναπτυχθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Η αγανάκτηση των στελεχών του Δήμου Αγιάς, των επαγγελματιών ψαράδων, των ερασιτεχνών ψαράδων, αλλά και γενικότερα όλων των πολιτών της περιοχής και όχι μόνο, με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου, που στην ουσία δεν ξεκίνησε ποτέ, έχει κορυφωθεί.
Η Δημοτική Αρχή «σηκώνει τα χέρια ψηλά», τα οποία όμως έχει «δεμένα», καθώς το έργο δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της.
Από την άλλη οι συνεχείς οχλήσεις της προς τους αρμόδιους φορείς, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, παρά μόνο έδωσαν μια ελπίδα, όταν ενημερώθηκαν πως αποφασίστηκε να ανατεθεί το έργο στη δεύτερη κατά σειρά εταιρεία που είχε κάνει προσφορά στην προκήρυξη του 2019, με τον πρώτο ανάδοχο -εργολάβο να αποχωρεί.
Όμως, ακόμη και αυτή η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του έργου σε άλλον εργολάβο, «κολλάει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Ερωτηθείς σχετικά, με την πορεία της υπόθεσης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς, κ. Νίκος Ντάγκας, δήλωσε στην «Ε»: «Η ανάθεση του έργου σε άλλη εταιρεία, πρέπει να περάσει από έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, που σήμερα έχει «κολλήσει» στα συρτάρια του Υπουργείου Υποδομών. Δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει και πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το έργο.
Απ’ την άλλη, ακόμη και αν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή η ανάθεση, είναι πολύ πιθανό ο νέος εργολάβος να χρειαστεί να κάνει αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του έργου, λόγω αύξησης του κόστους των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν».
Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του έργου το 2019 ανερχόταν σε 1.731.321,88 ευρώ (με τον ΦΠΑ).
Παράλληλα ο κ. Ντάγκας εκφράζει φόβους για την επιβάρυνση που έχει δεχθεί η υποδομή του λιμανιού, με την τοποθέτηση των ογκωδών και μεγάλου βάρους κυματοθραυστών, για αντίστοιχα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η υποδομή του κυρίως μέρους του λιμανιού, αλλά και του βραχίονά του, δεν έχει κατασκευαστεί για να αντέξει τους τόνους που επιβαρύνουν τα θεμέλιά τους, εδώ και τρία χρόνια.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο δημοπράτησε το Υπουργείο Υποδομών και επιβλέπει η ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων) Θεσσαλίας, που βρίσκεται στη Λάρισα.
Στις 5 Νοεμβρίου 2019 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών, με προθεσμία εκτέλεσης του έργου δεκαοχτώ μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass