Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι για πάγιες-διαρκείς ανάγκες

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2022 17:25

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στις ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. Λάρισας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σημειώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, κ. Κωστή

Χατζηδάκη.
Στην ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Λάρισας, έχουν προσληφθεί και εργάζονται στην ΕΠΑ.Σ. Λάρισας, που αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο σχολείο του ΟΑΕΔ σε πανελλαδικό επίπεδο, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 57531 Υπουργικής Απόφασης, με την οποία καθορίστηκαν τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το έτος 2021-2022. Συνολικά στην ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ Λάρισας, που έχει 11 ειδικότητες και 22 τμήματα, υπηρετούν ως εκπαιδευτικοί 62 συνολικά καθηγητές/-τριες, μεταξύ των οποίων μόνο οι 15 αποτελούν μόνιμο προσωπικό, ενώ υπηρετούν και 9 αναπληρωτές. Όμως, τη συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων εκπαιδευτικών αποτελούν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 38.  Η ανωτέρω αναλογία βαίνει διαρκώς μειούμενη ως προς το μόνιμο προσωπικό, ενώ αντιστοίχως αυξάνεται ως προς τους ωρομίσθιους καθηγητές, εξαιτίας της συνταξιοδότησης των μόνιμων καθηγητών. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται το παράδοξο, οι ωρομίσθιοι, οι οποίοι προσλαμβάνονται μόνο για την παροχή διδακτικού έργου και συνδέονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και σε συγκεκριμένη ειδικότητα, οικειοθελώς να προσφέρουν εργασία ακόμη και μετά τη λήξη του ωραρίου τους ή και της σύμβασής τους, καλύπτοντας ανάγκες διοικητικής φύσεως, πάγιες και διαρκείς, και εκτός του διδακτικού και γνωστικού τους αντικειμένου.
Κατόπιν τούτων:
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
1. Σε ποιες νομοθετικές ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να επιλυθεί η ανωτέρω κατάσταση;
2. Ποιο είναι το οργανόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ αναφορικά με την έκδοση προκήρυξης, για την πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού και για τη μονιμοποίηση του υφιστάμενου έκτακτου προσωπικού, επιβραβεύοντας αφενός την πολυετή εμπειρία των διδασκόντων και αφετέρου θωρακίζοντας τη βιωσιμότητα των Σχολών;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass