ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΡΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ξεσηκώθηκαν για την υποβάθμιση του σχολείου τους

* Δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό *Ζητούν παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:14

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Αναστατωμένοι αν όχι εξαγριωμένοι είναι οι γονείς δύο χωριών, της Ροδιάς και των Δελερίων, από την ξαφνική, όπως υποστηρίζουν, απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας να υποβαθμίσει το 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς – Δελερίων, με έδρα τη Ροδιά σε 3θέσιο.

Η διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και όλοι οι γονείς των παιδιών από τα δύο χωριά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς δήλωσαν ξαφνιασμένοι από μια λανθασμένη απόφαση, η οποία ωστόσο έπρεπε να γνωστοποιηθεί την άνοιξη, αφού οι αρμόδιες σχολικές υπηρεσίες είχαν γνώση για τον αριθμό των παιδιών που θα εγγράφονταν για τη νέα σχολική περίοδο στο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς – Δελερίων.

Μετά την ξαφνική αυτή εξέλιξη οι γονείς Ροδιάς και Δελερίων αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο επ΄ αόριστον, μέχρι να επαναλειτουργήσει το σχολείο και πάλι ως 4θέσιο.

Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφθηκε και υπέβαλε σχετικό υπόμνημα τόσο στον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βασίλειο Σακελαρίου, όσο και στην Περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα, με την οποία εκκρεμούσε αίτημα για συνάντηση. Η κ. Ζιάκα δέχτηκε το αίτημα και μέλη του συλλόγου θα συναντηθούν μαζί της το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Τέλος καλεί τον ευαίσθητο και σε θέματα Παιδείας, όπως δήλωσε χθες στην «Ε», περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό να παρέμβει και να δώσει ουσιαστική λύση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως με το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Δελερίων και στη συνέχεια τη συγχώνευση με αυτό της Ροδιάς και με την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς δημιουργείται μείζον κοινωνικό πρόβλημα εγκατάλειψης των χωριών αφού τουλάχιστον 30 οικογένειες με μικρά ή και μεγαλύτερα παιδιά εγκατέλειψαν τα δύο χωριά και εγκαταστάθηκαν σε μικρές ή μεγάλες πόλεις όπου τα σχολεία λειτουργούν άρτια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass