«Μεγάλη υποτίμηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου η παρουσίαση του φιλοναζί»

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ - ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΠΛΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2022 15:02

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

«Μας ξάφνιασε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρόεδρος της Βουλής. Δεν νομίζω κανείς πως το περίμενε. Απ’ όσο έχω ενημερωθεί δεν έχει ξαναγίνει σε άλλες παρουσιάσεις του Ζελένσκι σε άλλα κοινοβούλια. Δεν ήταν σωστό και θεωρώ πως ήταν μεγάλη υποτίμηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου γιατί η Ελλάδα έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία με τον αντιναζισμό και δεν μπορεί να παρουσιάζονται στη Βουλή άνθρωποι που είναι φιλοναζί. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί τη θέση που έχουμε πάρει για τον πόλεμο και την αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο...».


Μ’ αυτήν τη δήλωση σχολίασε τα όσα συνέβησαν νωρίτερα χθες στην Ελληνική Βουλή, με την τοποθέτηση ενός ελληνικής καταγωγής πολεμιστή από το τάγμα Αζόφ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος φτάνοντας στο «Χατζηγιάννειο» για να μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση ενόψει του συνεδρίου του κόμματος.
Λίγο πριν την είσοδό του στο κτίριο, μιλώντας στους δημοσιογράφους δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός πως βρίσκεται στη Λάρισα για πολλοστή φορά. «Είναι από τις πόλεις που έχω έρθει τις πιο πολλές φορές για πολιτικές συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων» είπε και σχολίασε την ατζέντα της συζήτησης ως εξής: «Νομίζαμε πως είχαμε τριπλή κρίση, κλιματική, υγειονομική, οικονομική, όμως έχουμε πενταπλή καθώς υπάρχει η ενεργειακή αλλά και ο πόλεμος», για να προσθέσει ότι «έχουμε μια κυβέρνηση που νομίζει ότι αυτές οι κρίσεις είναι παροδικές και θα μπορεί να συνεχίσει με την ίδια πολιτική που είχε και πριν από αυτές τις κρίσεις».
Ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που είναι σε λίγες ημέρες, είπε πως η -χθεσινή- συζήτηση ήταν «μια ευκαιρία να συζητήσουμε το πρόγραμμα, τις προτάσεις που θα φέρουμε τόσο στην κοινωνία αλλά και σε άλλα προοδευτικά κόμματα για μια εναλλακτική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση».
Εντός της αίθουσας μιλώντας σε μέλη και υποστηρικτές του κόμματος έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν ενθυμούμενος στιγμές από την «ανθηρή οικονομικά» περίοδο 2004 - 2006, για να καταλήξει στο συμπέρασμα του πόσο διαφορετικός ήταν ο κόσμος τότε σε σχέση με το σήμερα.
Αναφέρθηκε στις προσπάθειες των «εκσυγχρονιστών» να πλήξουν διαχρονικές αξίες λέγοντας: «Προσπαθούσαν τότε να μας πείσουν πως αυτές οι αξίες για ισότητα, αλληλεγγύη και δημοκρατία με το βαθύτερό της νόημα, ότι ήταν παλιές και ξεπερασμένες» και συνέχισε αναφερόμενος στην έκρηξη των ανισοτήτων οι οποίες όμως «φαίνονταν ήδη στους οικονομολόγους από το 2006 και ήταν ανισότητες όλων των ειδών. Ανισότητες εισοδήματος, πλούτου, στην πρόσβαση κοινωνικών αγαθών, πολιτιστικών αγαθών. Ανισότητες περιφερειακές, ανισότητες και μέσα στην Ευρώπη ανάμεσα σε βορρά και νότο. Όλες αυτές οι ανισότητες αυξήθηκαν και έχουν πλέον πολλαπλές επιπτώσεις» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.
Για την κυβέρνηση υπογράμμισε πως «ισχυρίζεται ότι όλες αυτές οι κρίσεις είναι παροδικές. Πως δεν χρειάζεται να αλλάξουμε. Ό,τι έλεγαν δηλαδή και οι εκσυγχρονιστές με τα μαζεμένα μανίκια το 2004 -2006. Ό,τι μας έλεγαν στο πρώτο μνημόνιο…».
*Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά (Λαρίσης) και Σάκης Παπαδόπουλος (Τρικάλων), ο πρώην βουλευτής κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Δέσποινα Αράπκουλε. Συντόνιζε ο γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας κ. Βασίλης Ζωγράφος.
* Πριν την εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση τόσο με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό όσο και με τον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Καλογιάννη, ο δήμαρχος Λαρισαίων και ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον κ. Τσακαλώτο για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σχέση με τις σημαντικές αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, καθώς και τα προβλήματα λειτουργίας που αρχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Επίσης έγινε συζήτηση και για άλλα ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και στην εξέλιξη του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass