Λαρισαίος ο ήρωας πυροσβέστης

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2014 17:22 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:15

 

Ο 33χρονος Λαρισαίος αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Νικολάου Μάντζιος είναι ο πυροσβέστης που θυσιάσθηκε προκειμένου να σώσει μια 44χρονη γυναίκα η οποία εγκλωβίσθηκε, μετά από πυρκαγιά, σε ισόγειο κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Ο άτυχος 33χρονος, που υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθήνας, μαζί με συναδέλφους του κλήθηκαν να επέμβουν  για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 9 προχθές το βράδυ σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Οι αναθυμιάσεις από την φωτιά ήταν έντονες και ο 33χρονος πυροσβέστης εισήλθε στο φλεγόμενο κτίριο κάνοντας χρήση της συσκευής οξυγόνου, προκειμένου να βοηθήσει την εγκλωβισμένη γυναίκα, σύζυγο του ιδιοκτήτη του κτιρίου και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οξυγόνο τελείωσε και στους ασυρμάτους των πυροσβεστών ακούσθηκε η έκκληση του άτυχου Λαρισαίου «μου τελειώνει το οξυγόνο, ελάτε να με βοηθήσετε».

 Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος «στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου. Ο άτυχος Υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών την 12η Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη. Το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί ΕΔΕ, καθώς και προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass