Στις κάλπες δικαστές και εισαγγελείς

ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ 15 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2022 21:01

Στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα διοίκησή τους κατέρχονται, στις

8 και 15 Μαΐου τα μέλη της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων. Αρχαιρεσίες που θα γίνουν την Κυριακή 8 Μαΐου σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων εκτός Αθηνών και Πειραιά και την Κυριακή 15 Μαΐου στις περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά. Υποψήφιες με το ψηφοδέλτιο του σημερινού προέδρου της Ένωσης, Χριστ. Σεβαστίδη είναι η Α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και εφέτης Λάρισας Αικατερίνη Ντόκα, η αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Αικατερίνη Μάτση, ενώ υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της πρώην προέδρου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μαργαρίτας Στενιώτη, είναι η εφέτης Λάρισας, Ελευθερία Κώνστα.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Αναλυτικά, οι υποψήφιοι για το ΔΣ είναι οι εξής:
Ασπρογέρακας Ιωάννης, πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών. Βασταρούχας Παναγιώτης, δόκιμος Ειρηνοδίκης Καλύμνου. Βέλιας Νικήτας, ειρηνοδίκης Αθηνών. Βεργώνης Ευστάθιος, εισαγγελέας Εφετών Αθηνών. Βουλγαρίδης Κωνσταντίνος, εφέτης Αθηνών. Καραναστάσης Βασίλειος, πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης. Κώνστα Ελευθερία, εφέτης Λάρισας. Κώστα Ευθαλία (Έφη), ειρηνοδίκης Θεσσαλονίκης. Μάτση Αικατερίνη, αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας. Μαυρίδης Χαράλαμπος (Μπάμπης), εφέτης Θεσσαλονίκης. Μποροδήμος Παντελής, πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης. Νάστας Χρήστος, πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης. Ντόκα Αικατερίνη, εφέτης Λάρισας. Σακελλαροπούλου Αφροδίτη, πταισματοδίκης Πατρών. Σεβαστίδης Χαράλαμπος, εφέτης Αθηνών. Σεβαστίδης Χριστόφορος, εφέτης Αθηνών. Στενιώτη Μαργαρίτα, εφέτης Αθηνών. Τσέφας Μιχαήλ, πρόεδρος Πρωτοδικών Αιγίου. Φουκάς Δημήτριος, πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών.

«ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ»
«Με παρακαταθήκη τις κατακτήσεις της διετίας, προχωράμε την Ένωση μπροστά, ανεξάρτητη, αποτελεσματική και μαχητική» σημειώνεται στη διακήρυξη του ψηφοδελτίου του υποψηφίου προέδρου Χριστόφορου Σεβαστίδη. Διακήρυξη η οποία καταλήγει σημειώνοντας ότι «για να συνεχιστεί αυτή η πορεία αδιατάρακτα και να αποτρέψουμε κάθε επώδυνο πισωγύρισμα, κάθε περίπτωση επιστροφής στην εσωστρέφεια και στην εποχή που η Ένωση εξυπηρετούσε αποκλειστικά προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα, ταυτιζόμενη στην κοινή αντίληψη με ένα σωματείο που διεκδικεί μόνο μισθολογικά αιτήματα, είναι αναγκαία η υπερψήφιση όλων των υποψήφιων μελών μας. Δεν αρκεί η ψήφος σε ορισμένα μόνο πρόσωπα του Προεδρείου, καθώς στην παρούσα συγκυρία η δημιουργία αποτελεσματικής διοίκησης εξαρτάται αποκλειστικά από την ύπαρξη πλειοψηφίας 8 μελών στο Δ.Σ. Στις φετινές εκλογές δεν επιλέγουμε μόνο πρόσωπα, αλλά πρωτίστως νοοτροπίες, λογικές και αντιλήψεις. Η πορεία της Ένωσης έχει μπει ήδη στις ράγες της εξωστρέφειας, της δυναμικής παρουσίας, της ανεξαρτησίας, του αυτοκαθορισμού της. Η πορεία αυτή μας έκανε υπερήφανους γιατί ανταποκρίνεται στις αξίες και στις αρχές του Δικαστικού Σώματος και του κάθε μέλους μας χωριστά».

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ»
«Είναι μια διακήρυξη που θεωρούμε ότι εκφράζει τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων των μελών μας και καθοδηγεί την πορεία προς μια νέα, αναγεννημένη, δημοκρατική Ένωση, μία Ένωση που θα ανήκει στα μέλη της» σημειώνεται στη διακήρυξη της υποψήφιας προέδρου, Μαργαρίτας Στενιώτη. Όπου προστίθεται ότι «το τελευταίο, όμως, χρονικό διάστημα, βιώνουμε την απαξίωση της Ένωσης, τη χρησιμοποίησή της ως μηχανισμό εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών και προώθησης κομματικών θέσεων, που αντιστρατεύονται τους σκοπούς της. Βιώνουμε καταστάσεις αυταρχικής και καθεστωτικής διοίκησης, φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας κλίματος διχασμού και διαίρεσης μεταξύ μας, ενώ τα πραγματικά προβλήματα της Δικαιοσύνης συσσωρεύονται, χωρίς το στοιχειώδες ενδιαφέρον για την επίλυσή τους.
Ο προβληματισμός και η ανησυχία μας για την εκτροπή της Ένωσης από τους καταστατικούς σκοπούς της μας οδήγησε σε συνεργασία και συμπόρευση με σκοπό την αποκατάσταση του τρωθέντος Κύρους της Ένωσής μας και κατ’ επέκταση της Δικαιοσύνης».
Με τη διακήρυξη να καταλήγει «σας καλούμε να κάνουμε μία νέα αρχή, να εισάγουμε την ποιότητα στον δημόσιο λόγο της Ένωσης να καταδικάσουμε με πίστη και αποφασιστικότητα την κομματικοποίηση της Ένωσης και τις ακραίες εκτροπές που σημειώθηκαν τα τελευταία έτη, ν’ αλλάξουμε σελίδα στην Ένωση». Να διευκρινιστεί πως στις εκλογές κατέρχονται επίσης οι υποψήφιοι: Σακελλαροπούλου Αφροδίτη (πταισματοδίκης Πατρών) και Βασταρούχας Παναγιώτης (δόκιμος Ειρηνοδίκης Καλύμνου), όπως και ο Νάστας Χρήστος (πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης).             

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass