Γιορτάστηκε η Ανάσταση της ανθρωπότητας στην επαρχία Φαρσάλων

Πλήθος Φαρσαλινών έψαλε το «Χριστός Ανέστη» και κατέκλυσε τις εκκλησίες

Δημοσίευση: 26 Απρ 2022 17:25
Γιορτάστηκε η Ανάσταση της ανθρωπότητας στην επαρχία Φαρσάλων Εναέρια λήψη από το βράδυ της Ανάστασης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου - Φωτ.: Κ. Ρίζος

Με λαμπρότητα, αλλά και με τη συμμετοχή πολλών επισκεπτών από άλλες περιοχές, εορτάστηκε φέτος το Πάσχα και η Ανάσταση στα Φάρσαλα, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Ήταν η πρώτη αναστάσιμη νύχτα που θύμισε την εποχή προ κορονοϊού, αφού οι εκκλησίες πλημμύρισαν και πάλι με κόσμο, ενώ το «Χριστός Ανέστη» μας βρήκε πάλι κοντά.
Με τον καιρό σύμμαχο, παρουσία πλήθους κόσμου και επισκεπτών που βρέθηκαν για λίγες μέρες στα Φάρσαλα -μετά από δύο δύσκολα χρόνια στερήσεων- να γιορτάσουν με συγγενείς και φίλους, ξανά όπως παλιά την Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα, να σουβλίσουν και να ψήσουν τον παραδοσιακό οβελία, περνώντας ταυτόχρονα λίγες μέρες ξέγνοιαστα, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας
Το Αναστάσιμο Άγιο Φως, φώτισε όλες τις ενορίες της πόλης, αλλά και των χωριών της επαρχίας. Από τις 9 έως τις 12 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, πραγματοποιούνταν οι αναστάσιμες λειτουργίες, με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα απ’ άκρη σε άκρη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ουρανός γέμισε από πολύχρωμες λάμψεις, με τα πυροτεχνήματα να δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.
Την ημέρα του Πάσχα η πόλη και τα χωριά πλημμύρισαν με τραγούδια και φωνές και τα γιορτινά τραπέζια γέμισαν με αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσια, κοντοσούβλια και φυσικά αυγά για τσούγκρισμα. Την τιμητική τους είχε το τσίπουρο, το κρασί και η μπίρα, ενώ σε πολλά σπίτια δεν έλειψαν και οι χοροί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass