Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Απρ 2022 15:05

Η 1η Στρατιά τιμά τον προστάτη Αγ. Γεώργιο

Ο εορτασμός του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι στην έδρα της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ. Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει δοξολογία στον χώρο έμπροσθεν του Ηρώου του Στρατοπέδου, ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από τον Στρατηγό Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ.

Διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, η τελετή θα διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή κοινού και με πολύ περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων από τις θρησκευτικές, πολιτικές και τοπικές αρχές του νομού Λάρισας.

 

Πρωτομαγιά στην Ανάβρα Αγιάς
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς, της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας και του Αγροτικού Αρδευτικού Συνεταιρισμού Ανάβρας, διοργανώνει Πρωτομαγιάτικο γλέντι την Κυριακή 1 Μαΐου, από τις 12 το μεσημέρι και μετά, στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων, με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα. Θα προσφερθούν δωρεάν λουκάνικα και κρασί σε όλους. Ντόπιοι και επισκέπτες θα μπορούν να ψήσουν, είτε οικογενειακώς, είτε σε παρέες.

 

Οι μετρήσεις για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στη Λάρισα
Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ως εξής: Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αιωρούμενα σωματίδια pm 10 κατέγραψαν στις 26 Απριλίου μέσο όρο τιμών 25 μg/m3 και στις 27 Απριλίου μέσο όρο τιμών 42 μg/m3. Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/

 

Οι έφεδροι Αξιωματικοί στο Ρούπελ
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας οργανώνει μονοήμερη εκδρομή στο Ρούπελ την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, όπου τα μέλη θα παρακολουθήσουν την Αναβίωση της Μάχης των Οχυρών. Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ/άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον ταμία του Συνδέσμου Γιώργο Γκουλιώνη (τηλ. 6984-390.691). Η εκδρομή είναι ανοιχτή προς όλους τους φίλους του Συνδέσμου.

 

Πανηγυρίζει η Παναγία η Γλυκοφιλούσα στη Ραψάνη
Πανηγυρίζει το Ιερό Ησυχαστήριο προς τιμήν της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη την Κυριακή του Θωμά, την 1η Μαΐου 2022. Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και το πρωί της Κυριακής πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στον Εσπερινό, μπορούν να έλθουν στη Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα στις 4.30 μ.μ., με τιμή εισιτηρίου 5.00 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.: 6944-991.307, κ. Μαρία. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601.

 

Τιμάται η μνήμη του Αγ. Αθανασίου στην Ανάβρα Αγιάς
Τιμάται η μνήμη του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στον ομώνυμο ναό στην Ανάβρα του Δήμου Αγιάς, όπου το πρωί της Δευτέρας 2 Μαΐου θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τον εφημέριο π. Νικόλαο Κιούση. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 7:00, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη π. Θεολόγου Σαμαρά.

 

Λειτουργίες  σε ναούς  της Ανατολής
Το πρωί της Κυριακής 1η Μαΐου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ανατολής Αγιάς. Τη θεία λειτουργία θα τελέσει ο πρωτοπρεσβύτερος, εφημέριος του χωριού, π. Ρίζος Κομήτσας, με τους εθελοντές ιεροψάλτες Μιχάλη Μητούλη και Κώστα Κακαβάκη (συνταξιούχους δασκάλους). Ο ναός είναι ο παλαιότερος του χωριού (1552-53) και βρίσκεται στην τοποθεσία «Βρύσες» του κάτω μαχαλά. Επίσης, την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου, θα γίνει λειτουργία στο παρεκκλήσι του Ευαγγελιστού και Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, στην ίδια τοποθεσία. Οι δύο ναοί - μνημεία ανακαινίστηκαν με τη συμβολή ενοριτών, κατοίκων και φίλων της Ανατολής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass