Επεσαν οι τόνοι στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ -ΠΙΘΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ -Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 21:05

Κανονικά στα καθήκοντά του επέστρεψε χθες ο εκπαιδευτικός του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, μετά την επίθεση που δέχθηκε εκείνος και δύο συνάδελφοί του ακόμα, το μεσημέρι της Τετάρτης, από γονέα, και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Το περιστατικό βίας εναντίον τριών εκπαιδευτικών απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την επίθεση, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησής του.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Σταμούλης Βλάνδος σε επικοινωνία με την «Ε» αρκέστηκε να πει πως «τα πνεύματα ηρέμησαν. Είναι ένα γεγονός που μας θλίβει. Είναι δύσκολο το έργο μας και τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν. Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην εφημερίδα, γονείς μαθητών και μαθητριών του σχολείων είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσουν σήμερα σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα μέσα στο σχολείο.
Επίσης, για το θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας», εγείροντας θέμα που αφορά την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών μέσα στις σχολικές μονάδες. Χαρακτηριστικά, αναφέρει στην ανακοίνωση τα εξής: «Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ καταγγέλλει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση-προπηλακισμό που δέχτηκαν αναίτια τρεις συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας από γονέα μαθητή που εισήλθε στον χώρο του σχολείου. Τέτοιες συμπεριφορές που παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη σωματική ακεραιότητα είναι απόλυτα καταδικαστέες. Οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά που προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών είναι καταδικαστέα και στην ουσία είναι ευθεία επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει εντός του σχολικού περιβάλλοντος.
Μια τέτοια επίθεση διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου, σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί κατ’ επανάληψη έχουμε αναδείξει το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών χώρων τόσο για μας τους ίδιους, αλλά κυρίως και για τους μαθητές μας. Δεν μπορεί να είμαστε απροστάτευτοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στις διαθέσεις κακοπροαίρετων.
Απέναντι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα (ελλείψεις προσωπικού, καθαριστές, σχολική στέγη), το μεγαλύτερο όπλο μας είναι το ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Ο ενιαίος αγώνας όλων είναι η μοναδική απάντηση σε όλους αυτούς που επιχειρούν να απαξιώσουν το δημόσιο σχολείο.
Στα σχολεία της συνοικίας της Νέας Σμύρνης η τηλεκπαίδευση άφησε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας πολλούς μαθητές και μαθήτριες που δεν είχαν την πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα και επέτεινε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τον Δήμο Λαρισαίων, που θα στοχεύουν στην ενημέρωση και τη στήριξη των οικογενειών αυτών των ευάλωτων ομάδων, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο».
Τέλος, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους τρεις εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Διδασκόντων, αναφέρει ότι ο Σύλλογος διεκδικεί την ενίσχυση της πρόσβασης και φοίτησης στην προσχολική αγωγή για τους μαθητές Ρομά, την υλοποίηση ενισχυτικής διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους μαθητές Ρομά με στόχο την υποστήριξή τους σε θέματα φοίτησης, παρεμβάσεις για τη σχολική ένταξη και την υποστήριξη της τακτικής φοίτησης των παιδιών στα σχολεία, εκπαιδευτικές δράσεις για την ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νέων Ρομά που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και ενηλίκων Ρομά, μείωση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό 1:12 και στελέχωση των σχολείων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με το σύνολο του εκπαιδευτικού, του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass