Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 15:11

Η «ΔΡΥΑΣ» γιορτάζει τα 20 χρόνια της
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκδήλωση-παρουσίαση του λευκώματος «ΔΡΥΑΣ. Είκοσι χρόνια προσφοράς στο περιβάλλον και τον πολιτισμό», θα γίνει στον υπαίθριο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
-Κατερίνα Κόσσυβα, φιλόλογος, πρόεδρος του Συλλόγου «Δρυάς»
-Γιάννης Φασούλας, οικονομολόγος
-Μαρία Κατσακιώρη, περιβαλλοντικός επιστήμονας του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων, Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) του Μουσείου Γουλανδρή.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών από τις περιοχές «Natura 2000» του Κυριάκου Τσίπη και από τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του Κάτω Ολύμπου από τον Γιώργο Δεληγιάννη και θα κοπεί η πίτα του Συλλόγου.

 

Ο Γ. Λαμπρούλης για την Παναγία  Καρπούζα

Αναφορά προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης, με περιεχόμενο την επιστολή του Δημάρχου Αγιάς, στην οποία ζητά να επιτραπούν οι απαραίτητες εργασίες για τη διαπλάτυνση υφιστάμενου μονοπατιού, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας για τη συντήρηση και διάσωση του ιστορικού Μοναστηρίου της Παναγίας στη θέση Καρπούζα της Κοινότητας Ανατολής.

 

Εκλογές στις «Φίλες της Αγάπης»
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ *ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Φίλες της Αγάπης», σύμφωνα με το καταστατικό του, προκηρύσσει εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής. Λόγω έλλειψης απαρτίας στην πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου την προηγούμενη εβδομάδα, η Γ.Σ. επαναλαμβάνεται σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Ξενοδοχείου GRAND (πλατεία Ταχυδρομείου) με θέματα: διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για την τετραετία 2016-2020, προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τετραετία 2022-2026, εκλογή τετραμελούς Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών και υποβολή υποψηφιοτήτων.
Οι εκλογές του Συλλόγου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, από 5 μ.μ. ως 10 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου GRAND.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Παρακαλούνται όλα τα μέλη να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση καθώς και την ημέρα των εκλογών. Και στις δύο συγκεντρώσεις θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα».

 

Πανηγυρίζει ο ναός στον Παλαιόπυργο
Ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Παλαιόπυργο πανηγυρίζει το Σάββατο 21 Μαΐου. Την Παρασκευή 20 Μαΐου, παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Ανήμερα της εορτής, στις 7.30 το πρωί, θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία.

 

Γενική Συνέλευση Πολυτέκνων Λάρισας

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στα γραφεία του Συλλόγου, Ηπείρου 83, στις 9 το πρωί. Θέματα της συνέλευσης θα είναι οικονομικός απολογισμός 2021, οικονομικός προϋπολογισμός 2022, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, διοικητικός απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου.


Ημερίδα για το άγχος των Πανελλαδικών

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) σε συνέχεια των κοινωνικών του δράσεων, διοργανώνει ακόμα μια ενημερωτική ημερίδα στη Λάρισα, λίγες μέρες πριν την έναρξη των σχολικών εξετάσεων. Το θέμα της εκδήλωσης είναι η «Διαχείριση του άγχους από μαθητές και γονείς σε περίοδο εξετάσεων» και θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΠΑΣΕΡΕΛΑ» (απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο). Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «σας περιμένουμε όλους με τους φίλους σας και τα παιδιά σας, να έρθετε να τα πούμε από κοντά, να κεράσουμε τον καφέ και να ακούσουμε από καταξιωμένους ομιλητές πώς να διαχειριζόμαστε το άγχος στη ζωή μας και πώς να το αποβάλουμε από τα παιδιά μας κυρίως στην περίοδο των σχολικών εξετάσεων».

 

Το νέο Δ.Σ. των Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Λάρισας

Στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας εκλέχτηκαν οι Χρ. Βλούχος, Β. Σδράκας, Β. Λαλέ, Π. Παπαδημητρίου και Θ. Τσολάκης. Αντιπρόσωποι στην ΟΕΦΕ εξελέγησαν οι Χρ. Βλούχος, Β. Σδράκας, Β. Λαλέ, Π. Παπαδημητρίου, Θ. Τσολάκης, Θ. Κακαρδάκος και Σ. Χατζηκράχτης. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Π. Κάσσας , Γ. Γκόγκος και Α. Σεϊντόπουλος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass