«Η Φλόγα της Μνήμης» στη Λάρισα

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 19η ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 15:13

Ενόψει της επετείου, της 19ης Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, ο Δήμος Λαρισαίων, με τη συνδρομή τοπικών φορέων, οργανώνει εκδήλωση «Η φλόγα της μνήμης», σήμερα Τετάρτη και ώρα 20:30, στην Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων, στο Μνημείο της Γενοκτονίας

του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του «Δικτύου πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής», όπου συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων -με δεδομένο ότι στην πόλη μας έχουμε ισχυρή κοινότητα απογόνων Ποντίων και Μικρασιατών- και ίδρυσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Σκοπός του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων του Ελληνισμού προς αυτόν τον σκοπό, η δικτύωση και ο συντονισμός δράσεων, η αξιοποίηση των σχέσεων κάθε κοινότητας με τις άλλες κοινότητες, η συντονισμένη προσπάθεια πρόσβασης σε διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τις πραγματικές διαστάσεις της γενοκτονίας.
Η πρώτη πρωτοβουλία του δικτύου σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, είναι να προτείνει στις πόλεις-μέλη τη διοργάνωση εκδήλωσης «Η φλόγα της μνήμης» ενόψει της επετείου για τη 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα βέβαια σε Συλλόγους απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
20:30 Συγκέντρωση στην πλατεία των Αλησμόνητων Πατρίδων. Άφιξη της πομπής με τη Φλόγα.
20:40 Αφή της Φλόγας στο μνημείο, από τον δήμαρχο Λαρισαίων.
20:45 Σύντομη ομιλία του Δημάρχου Λαρισαίων.
20:55 Ποντιακή λύρα.
21:00 Πέρας τελετής.
Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο ΠΟΝΤΟΣ», Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας «Το ΡΟΔΑΦΝΟΝ», Η Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι ΑΚΡΙΤΕΣ», Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ», Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας Αλησμόνητες Πατρίδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass