Στο εδώλιο διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ «ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ», «ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ» * ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΕΚΛ, 27 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ «ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ»

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2022 21:27
Στις 10 Ιανουαρίου του 2018 συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου έκανα συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας. Τώρα παραπέμπονται έξι άτομα κατηγορούμενα ότι εμπόδισαν συμβολαιογράφους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους Στις 10 Ιανουαρίου του 2018 συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου έκανα συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας. Τώρα παραπέμπονται έξι άτομα κατηγορούμενα ότι εμπόδισαν συμβολαιογράφους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, κατηγορούμενοι μάλιστα για αντίσταση από κοινού κατ’ εξακολούθηση αναμένεται να βρεθούν σήμερα έξι συνδικαλιστές, μέλη πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων, οι οποίοι το 2018 πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το

Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καταγγέλλοντας παράλληλα τη στάση της Κυβέρνησης ότι υιοθέτησε τις απαιτήσεις των δανειστών.
Σε εκείνη τη συγκέντρωση δεν είχαν καταγραφεί επεισόδια (συλλήψεις κ.λπ.) ωστόσο έπειτα από καταγγελία παραπέμπονται έξι διαδηλωτές (σ.σ. ο 7ος κατηγορούμενος απεβίωσε), γιατί, όπως κατηγορούνται, εμπόδισαν τρεις συμβολαιογράφους να εισέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο και να διεξάγουν τους προγραμματισμένους, εκείνο το μεσημέρι, πλειστηριασμούς.
Μάλιστα οι έξι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παραπέμπονται, καθώς «κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα και εντέλει υπερβαίνοντας προφανώς τα όρια της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης και υπεύθυνης κοινωνικής κριτικής, απειλώντας με προπηλακισμό και διαπόμπευση τους συμβολαιογράφους - υπαλλήλους πλειστηριασμών που θα διεξαγόταν εκείνη την ημέρα» με τον τρόπο αυτόν «ενέβαλαν στους υπάλληλους φόβο για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας, αλλά και γενικότερα της προσωπικότητάς τους, οι οποίοι με τον τρόπο αυτόν εξαναγκάσθηκαν να παραλείψουν τα νομίμως ανατεθέντα σε αυτούς καθήκοντα».
Αξίζει να διευκρινισθεί πως οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται με βάση μία από τις πρώτες πανελλαδικά δικογραφίες που είχαν σχηματισθεί σε βάρος συμμετεχόντων σε κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το 2017, εμποδίζοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Η επίδικη συγκέντρωση είχε γίνει μετά τις 3 το μεσημέρι της 10ης Ιανουαρίου 2018 (σ.σ. προτού ακόμη καθιερωθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας από την πλευρά της πλατείας Μιχαήλ Σάπκα (Κεντρική πλατεία) με τη συμμετοχή δεκάδων Λαρισαίων, μεταξύ των οποίων μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, στελέχη του ΠΑΜΕ, αντεξουσιαστές, αλλά και μέλη συλλογικοτήτων της Λάρισας.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και 27 Σωματεία καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα Δικαστήρια στις 9 σήμερα το πρωί, ενώ όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους «καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ που κι αυτή “με τη σειρά της”, όπως κι η προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, συνεχίζει να σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς εργατικών-λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις, για να ψηφιστεί νόμος που θα τις προστατεύει».
Συγκεκριμένα «δικάζονται γιατί το 2018 οργάνωσαν διαμαρτυρία μπροστά από την πύλη των Δικαστηρίων της Λάρισας για να σταματήσει η διενέργεια πλειστηριασμών που αφορούσαν διάφορους συμπολίτες μας.
Οι διώξεις, η καταστολή απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα πάνε χέρι-χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης στη ζωή μας. Θέλουν να «φιμώσουν» τον λαό μας, να επιβάλουν σιωπητήριο, επειδή η αγανάκτηση και η οργή φουντώνουν καθημερινά από τη φτώχεια, την εξαθλίωση που τον καταδικάζουν.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, οι φορείς του δεν τρομοκρατούνται και δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλλουν άγρια φόρο ληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιος τού εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και γενικότερα των καπιταλιστών.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και τα πρωτοβάθμια σωματεία απαιτούν «να αθωωθούν οι 7 αδίκως κατηγορούμενοι και να σταματήσουν όλες οι διώξεις συνδικαλιστών και η ποινικοποίηση των αγώνων» και «να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών-λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων».
Τέλος, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης «στους συντρόφους και τους αγωνιστές που δικάζονται για την παρακώλυση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» καλεί σήμερα στις 9 το πρωί στο Δικαστικό και η «Κατάληψη Ντουγρού».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass