ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Έλλειμμα 25.000 ευρώ στον Δήμο Τυρνάβου!

* Ν. Μαλάκος: Στον εισαγγελέα αν υπάρχει υπεξαίρεση-Άμεση αντίδραση Στ. Ροντούλη ζητά συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2014 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:22

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ποσό άνω των 25.000 ευρώ λείπει από το ταμείο της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια της η νέα δημοτική αρχή. Όπως αναφέρουν στελέχη της, παραλαμβάνοντας τα στοιχεία από τους υπαλλήλους του Δήμου, διαπίστωσε ότι αναφέρονται δαπάνες άνω των 25.000 ευρώ χωρίς να υπάρχει κάποιο ανάλογο παραστατικό.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σοβαρό το θέμα, καλεί τον πρώην δήμαρχο κ. Νίκο Μαλάκο αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Δημήτρη Χαλούλη να δώσουν εξηγήσεις στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επισημαίνει ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία για να επιστραφούν τα χρήματα στην επιτροπή και για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΟΣ

Με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά για τις διαπιστώσεις της δημοτικής αρχής για το έλλειμμα άνω των 25.000 ευρώ στη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Μαλάκος δήλωσε χθες στην «Ε»:

«Ζητούμε τον πλήρη έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ώστε να αποδειχθεί πλήρως εάν υπάρχει υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από το ταμείο της επιτροπής. Σε ποιο ακριβές ύψος και να εντοπιστούν οι φυσικοί αυτουργοί της ενδεχόμενης υπεξαίρεσης.

Εφόσον πράγματι κάποιος ή κάποιοι υπέπεσαν σε κάποιο ποινικό αδίκημα η δικαιοσύνη θα πρέπει να αναλάβει δράση έτσι ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί των ανωτέρω πράξεων για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και μην σπιλώνονται άδικα υπολήψεις και τιμές προσώπων που μετείχαν στο Δ. Σ. της σχολικής επιτροπής αλλά δεν είχαν καμία σχέση με παράνομες ενέργειες».

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Δράση Πολιτών» και δημοτικού συμβούλου Τυρνάβου Στ. Ροντούλη, στο θέμα της ύπαρξης ταμειακού ελλείμματος.

Ο κ. Ροντούλης που ζήτησε πληροφορίες για τη σύνθεση της επιτροπής, τόνισε ότι λόγω της σοβαρότητάς του το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη και μάλιστα όπως τόνισε θα πρέπει να κληθούν εγγράφως όλα τα μέλη της επιτροπής, στη συνεδρίαση, επειδή το θέμα αφορά τη διαχείριση δημόσιου χρήματος, αφορά τα οικονομικά του Δήμου και παράλληλα μπορεί να θιγούν και υπολήψεις ατόμων που δεν έχουν ευθύνες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass