Αθώοι οι διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών

ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 21:01

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας

οι έξι παραπεφθέντες για αντίσταση από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς συμμετείχαν σε συγκέντρωση που έγινε στις 10 Ιανουαρίου 2018 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου, μέλη συλλογικοτήτων, αλλά και ένας Λαρισαίος έμπορος, σπίτι του οποίου βγήκε τελικά σε πλειστηριασμό, αποτέλεσαν τους έξι παραπεφθέντες έπειτα από διαμαρτυρία τεσσάρων συμβολαιογράφων ότι τους εμπόδισαν την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν προσωρινά οι πλειστηριασμοί.
Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες, οι τέσσερις συμβολαιογράφοι στις καταθέσεις τους επανέλαβαν και χθες ότι οι συγκεντρωμένοι παρεμπόδισαν την είσοδό τους στο Δικαστικό Μέγαρο. Διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν ασκήθηκε βία σε βάρος τους από τους διαδηλωτές, τόνισαν πως η συγκέντρωση απέτρεψε επίσης και τη διέλευση ενδιαφερομένων να μετάσχουν στους πλειστηριασμούς. Πλειστηριασμοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όπως τονίστηκε από τους συμβολαιογράφους απαντώντας στις ερωτήσεις των δικαστών, έγιναν τελικά αργότερα με τον νέο, ηλεκτρονικό τρόπο, που δεν απαιτούσε παρουσία στα Ειρηνοδικεία. Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ότι η συγκέντρωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, την περίοδο της οικονομικής κρίσης και ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης να άρει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών. Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι σημείωσαν ότι η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση φορέων που τη διοργάνωσαν, προκειμένου οι διαδηλωτές να καταδείξουν, μεταξύ άλλων, την αδικία του νόμου για τους πλειστηριασμούς, ενάντια επίσης στην πολιτική της Κυβέρνησης. Υπογραμμίζοντας έτσι ότι δεν εμπόδισαν τους συμβολαιογράφους να εισέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο και πως η είσοδος των πολιτών ήταν ελεύθερη, ενώ η διαμαρτυρία καθώς είχε συμβολικό χαρακτήρα είχε και ολιγόωρη διάρκεια.

ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και Λαρισαίος έμπορος, που την ημέρα της κινητοποίησης έβγαινε σε πλειστηριασμό το σπίτι του και για τον λόγο αυτόν βρέθηκε εκείνη την ημέρα στο Δικαστικό Μέγαρο. Μάλιστα επειδή αστυνομικοί ταυτοποιούσαν τα στοιχεία όσων εισέρχονταν στο Δικαστικό Μέγαρο, ο Λαρισαίος έμπορος βρέθηκε και αυτός κατηγορούμενος.
«Εγώ ήθελα να κρυφτώ για να μη μάθουν ότι μου παίρνουν το σπίτι. Ήθελα μόνο να μάθω ποιος θα μου έπαιρνε το σπίτι στον πλειστηριασμό και τι θα έπρεπε να κάνω στη συνέχεια» τόνισε απολογούμενος ο Λαρισαίος έμπορος, αποσαφηνίζοντας ότι δεν βρέθηκε στο Δικαστήριο για να διαδηλώσει. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν πήγα να διαμαρτυρηθώ, ήθελα να τελειώσει αυτό το άγχος με τον πλειστηριασμό. Ο πλειστηριασμός έγινε στη συνέχεια και μου το πήρε τελικά η τράπεζα, το έχασα το σπίτι μου» κατέληξε ο έμπορος, διευκρινίζοντας επίσης ότι «ήταν μια ήρεμη συγκέντρωση».
Νωρίτερα και στα γεγονότα αναφέρθηκε με την κατάθεσή του και αστυνομικός, ενώ η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να παύσει οριστικά λόγω θανάτου η δίωξη σε βάρος ενός εκ των επτά συνολικά κατηγορουμένων, προτείνοντας επίσης, την ενοχή του εμπόρου, αλλά με ελαφρυντικό, και την ενοχή των υπολοίπων όπως κατηγορούνται. Τέλος, η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας ανακοίνωσε την απόφαση του Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία και οι έξι παραπεφθέντες κρίθηκαν αθώοι.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

«Δικαίωση για τους 7 αγωνιστές - συνδικαλιστές»
ΤΟ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή τη δικαστική απόφαση σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «έπειτα από πολύωρη δίκη αθωώθηκαν οι εφτά συνδικαλιστές, οι οποίοι βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου επειδή προασπίστηκαν το αυτονόητο, το δικαίωμα της στέγασης, της υποστήριξης των λαϊκών - εργατικών κατοικιών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών. Είναι μια νίκη η σημερινή, ωστόσο δεν χωρά καμία επανάπαυση. Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ κι απειλούν να «κλέψουν» τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, πετώντας λαϊκές οικογένειες στον δρόμο. Το κύμα ακρίβειας είναι εδώ και μας βυθίζει όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την ανέχεια. Το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο παραμένει σε ισχύ απέναντι σε κάθε αγνωστική διάθεση. Ο λαός μας συνεχίζει να υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλλουν άγρια φόρο - ληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιος του εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και γενικότερα των καπιταλιστών. Δίπλα στους συνδικαλιστές σήμερα ήταν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι από πολλά σωματεία και φορείς της περιοχής μας, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και βάζοντας έτσι ως στόχο τη συνέχιση του αγώνα. Κανένας μόνος! Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, παλεύοντας για τα συμφέροντά τους, μπορούν να κερδίσουν ό,τι τους ανήκει. Με οργάνωση στα σωματεία όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε πίσω ό,τι με τόσο βίαιο τρόπο μας στερούνε».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass