Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 15:04

Το νέο Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος

της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, στα γραφεία του στη Λάρισα. Ειδικότερα, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος: Γιώργος Τσιγκλιφύσης. Αντιπρόεδρος: Γιάννης Σιούλας. Γ. Γραμματέας: Φρόσω Παύλου. Ταμίας: Ελένη Χολέβα. Μέλη: Ιωάννα Λαλιώτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αντιπρύτανης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φένια Λέκκα, ιστορικός, μουσειολόγος, διευθύντρια Μουσείου Πόλης Καρδίτσας και Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, επιμελήτρια Τέχνης / μουσειολόγος.

 

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΕΟΔΥΑ τον Ιούνιο

Η ΕΟΔΥΑ έχει προγραμματίσει την 3η εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της νεοσύστατης Τράπεζας Αίματος, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η αιμοδοσία θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου, από 14:00 έως 18:00 και θα γίνει στη Βάση της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια (Θ. Φαρμακίδου & Ρ. Φεραίου, πρώην Αγροτικό Ιατρείο).
Το μήνυμα της αιμοδοσίας είναι: «Δεν ξεχνάμε αυτούς που έχουν Ανάγκη». Πληροφορίες – διευκρινίσεις παρέχονται από τους υπεύθυνους Εθελοντές Αιμοδοσίας της ΕΟΔΥΑ κ. Μπέγα Αλμπέρτο τηλ.: 6937.489.933 και Σακαβού Αγλαΐα (Λίτσα) τηλ.: 6979.107.527 καθώς και στο aimodosia.eodia@gmail.com

 


Ανανέωση αδειών κατοχής όπλων κυνηγετικών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της «επισημαίνει στους κατόχους κυνηγετικών όπλων, των οποίων οι άδειες κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) έχουν λήξει, ότι οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα για την ανανέωσή τους.
Σημειώνεται ότι για τους κατόχους κυνηγετικών όπλων, των οποίων οι άδειες κατοχής έχουν λήξει, προβλέπονται ποινικές κυρώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί, επίσης, από τους νόμιμους κληρονόμους θανόντων που ήταν κάτοχοι κυνηγετικών όπλων και η κυριότητά τους έχει περιέλθει σε αυτούς, ώστε να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Παρακαλούνται οι υπόχρεοι να αποταθούν στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη απορία/διευκρίνιση αναφορικά με το εν λόγω θέμα» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

 

Αγρυπνία για τον Ιωάννη τον Ρώσο

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, από τις 9.15 το βράδυ, θα τελεστεί αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Όρθρο μετ’ αρτοκλασίας και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

 Στον «Ριγολέττο» οι Φίλοι της Συμφωνικής

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας για να παρακολουθήσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι «Ριγολέττος». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου: «Ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας προγραμματίζει μετάβαση στην Αθήνα, την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, για να παρακολουθήσουν τα μέλη και οι φίλοι του το αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι «Ριγολέττος» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση της Βουλής των Ελλήνων «Αντικρίζοντας την ελευθερία». Παρακαλούμε όσους/-ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν άμεσα, καθότι ο αριθμός των θέσεων είναι πολύ περιορισμένος. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2410-233.998, 6977-046.516, 6972-230.199».

 

Οι χρυσοχόοι τιμούν τους προστάτες του κλάδου
Ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας γιορτάζει σήμερα Σάββατο τους προστάτες του κλάδου Άγιους Κωνσταντίνο και Ελένη. Η Διοίκηση του Συλλόγου καλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Λάρισα τους πιστούς, τους φορείς της πόλης και κυρίως τους ανθρώπους της Αργυροχρυσοχοΐας να παραστούν στην εορταστική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία που θα ακολουθήσει στον χώρο του Ναού. Η τελετή διοργανώνεται από τον πρόεδρο και το Δ.Σ.

 

Αιμοδοσία Γριζανιτών Λάρισας
Ο Σύλλογος Γριζανιτών σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ. Η Οργανωτική Επιτροπή της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου, καλεί όλα τα μέλη και το καθένα χωριστά, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου και να πάρουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass