Τέλος τα μαθήματα για τους μαθητές Λυκείου

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΘΕΣ, ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 15:05

Το τελευταίο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά χτύπησε χθες

για τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Τα μαθήματα τελείωσαν, αλλά από Δευτέρα 23 Μαΐου οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου θα καθίσουν στα θρανία για τις προαγωγικές εξετάσεις των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. που θα διεξάγονται έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο έως την Τρίτη 21 Ιουνίου. Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/-τριών της Γ’ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έως την Τρίτη 31 Μαΐου. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Προβλέπεται ειδική εξεταστική περίοδος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους/τις μαθητές/-τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους/τις μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο.
Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων και των δύο εξεταστικών περιόδων, οι κηδεμόνες των μαθητών/-τριων ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο. Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί θα αποσταλούν στους κηδεμόνες των μαθητών/-τριών το αργότερο τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022. Επίσης, προβλέπεται ειδική εξεταστική περίοδος στις αρχές του Σεπτεμβρίου, για τους/τις μαθητές/-τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου, για τους/τις μαθητές/-τριες των Α’ και Β’ τάξεων που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο. και για τους/τις μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο.

ΕΠΑΛ
Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/-τριών της Α’ και Β’ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 23 Μαΐου και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων για τους/τις μαθητές/-τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα. Προτείνεται οι τελευταίοι/-ες να εξετάζονται στη διάρκεια της περιόδου από την Τρίτη 24 Μαΐου έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου.
Τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών/-τριών της Γ’ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 23 Μαΐου και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 27 Μαΐου. Μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαΐου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις για τους/τις μαθητές/-τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα. Προτείνεται οι τελευταίοι/-ες να εξετάζονται στη διάρκεια της περιόδου από την Τρίτη 24 Μαΐου έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου.
Τα αποτελέσματα των απολυτηρίων και πτυχιακών εξετάσεων της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου.

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων αρχίζουν στις 3 Ιουνίου και των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων στις 2 Ιουνίου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass