Εργα 8,5 εκατ. ευρώ αλλάζουν την Ελασσόνα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ»: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ «ΠΑΡΚΩΝ», ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ * ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2022 17:30

Παρουσιάστηκαν χθες από τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, παρουσία της βουλευτού Λάρισας της ΝΔ Στέλλας Μπίζιου, αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, στο Δημαρχείο Ελασσόνας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα έργα για τον Δήμο Ελασσόνας που εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


Προλογίζοντας την παρουσίαση των έργων, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας στάθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνοντας λόγο για σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τους Δήμους, εκεί όπου και εστίασε ο Δήμος Ελασσόνας. Όπως ανέφερε, έργα του Δήμου περισσότερα των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα (...με το «πλαφόν» των συνολικά 12 εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Ελασσόνας), σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σημαντική είναι η συμβολή της τοπικού βουλευτού για το γεγονός. Έκανε τις παρεμβάσεις της, σημαντική και η ανταπόκριση του υπουργού Αντώνη Πέτσα. Εξαιρετική η συνεργασία με την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση, σημαντική η συνεργασία με τους αντιδημάρχους. Είμαστε μία διοίκηση που δεν έχει χρώμα και κόμμα και πιστεύει στις συνεργασίες για το καλό του τόπου μας».
Με τη σειρά της η βουλευτής Λάρισας Στέλλα Μπίζιου στάθηκε στις συνεχείς προσπάθειες και στο ενδιαφέρον της για να έχει αναπτυξιακό πρόσημο ο Δήμος Ελασσόνας.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα, εδώ στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, μαζί με τον δήμαρχο, παρουσιάζουμε μεγάλα και σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, όπως η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για βελτίωση ενεργειακής αυτονομίας στις υποδομές της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη ΔΚ Ελασσόνας και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ελασσόνας και στις κοινότητες Δολίχης και Τσαριτσάνης. Ειδικά τα έργα αγροτικής οδοποιίας, αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για την τοπική οικονομία και τις ντόπιες επιχειρήσεις.
Θα συνεχίσω και θα εντείνω τους ρυθμούς της δουλειάς μου. Σχεδιάζουμε πράγματα για τον Δήμο Ελασσόνας με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Οι συνεργασίες δίνουν τις λύσεις», επισήμανε.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ελασσόνας προχώρησε στην παρουσίαση σειράς έργων που έχουν ήδη ενταχθεί και έργων που ξεκίνησαν.
Αναλυτικά:
-Αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για βελτίωση ενεργειακής αυτονομίας στις υποδομές της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, έργο προϋπολογισμού 4.515.460,00 ευρώ.
Πρόκειται για την εγκατάσταση 5 φωτοβολταϊκών συστημάτων («πάρκων») ισχύος 1MW το καθένα στο Λεκανοπέδιο της Ελασσόνας. Η επιχείρηση θα παράγει ενέργεια που θα τη συμψηφίζει σε μεγάλο ποσοστό με την κατανάλωση των υποδομών της. Η ΔΕΥΑ Ελασσόνας θα μπορεί να παράγει ρεύμα για τις ανάγκες της και στη συνέχεια να προχωρήσει και στη μείωση των τελών των καταναλωτών.
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ελασσόνας, έργο προϋπολογισμού 1.833.500,00 ευρώ.
Το προτεινόμενο έργο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφιστάμενων χωματόδρομων της Κοινότητας Δολίχης και της Κοινότητας Τσαριτσάνης του Δήμου Ελασσόνας, και αποτελείται από δύο υποέργα.
-Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Ελασσόνας, έργο προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ.
Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του 83% περίπου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της ΔΚ Ελασσόνας του Δήμου Ελασσόνας με παράπλευρη τοποθέτηση των νέων δικτύων, συνολικού μήκους 50.410,00m. Τα δίκτυα και οι αγωγοί προσαγωγής θα κατασκευαστούν από αγωγούς πολυαιθυλενίου HDPE πιέσεως 10atm. Στο δίκτυο επίσης θα τοποθετηθεί και αγωγός DN63 πιέσεως 16 atm για μήκος 180,00m.
Η τυπική διατομή του σκάμματος θα είναι 0,70m. πλάτος και βάθος 1,20m. Η αντικατάσταση του δικτύου θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή εντός σχεδίου πόλης Ελασσόνας και τμήμα 200 m. στην εκτός σχεδίου πόλης περιοχή στη θέση Προφήτης Ηλίας.
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ελασσόνας, έργο προϋπολογισμού 1.260.997,25 ευρώ.
Το έργο αφορά στη βελτίωση τμημάτων υφιστάμενων αγροτικών δρόμων του Δήμου Ελασσόνας στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες Άζωρο, Ασπρόχωμα, Καλύβια.
Προτεραιότητα δίνεται στους δρόμους και τα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα προσπελασιμότητας για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Το συνολικό μήκος παρέμβασης στους δρόμους είναι περίπου 6.400 μ. με μέσο πλάτος 5 μ.
Σκοπός του έργου είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις για την πορεία εκτέλεσης και υλοποίησης των έργων.
Στη χθεσινή παρουσίαση έδωσαν το «παρών» οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Δημ. Καρανίκας, Αθ. Καλιακούδας, Κώστας Πασχόπουλος, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Κώστας Δήμκος, Γιάννης Καριπίδης, Γιώργος Κατσιούρας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας Αθ. Γεροφωκάς, ο δημοτικός σύμβουλος – πρ. πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ιπποκράτης Τζιουμακλής, ο πρ. αντιδήμαρχος Άρδευσης Κίμων Τσούρης, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Ελένη Ταζέ – Νίκου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ελασσόνας Χρυσούλα Ζαρίφη, η προϊσταμένη Προγραμματισμού του Δήμου Γεωργία Σβάρνα.

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass