Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2022 15:00

Μειωμένος ο αριθμός νέων κρουσμάτων
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 81 ΑΠΟ ΤΑ 155 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οριακά μειωμένος, συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, εμφανίστηκε χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, καταγράφηκαν 81 από τα συνολικά 155 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ακολουθούν η Μαγνησία με 36, τα Τρίκαλα με 12, η Καρδίτσα με 25 και οι Σποράδες με 1 νέο κρούσμα.


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.048. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.436.046 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 405, ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 133.752 (3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.756 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 66 (46.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (53.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.674 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 94 (ημερήσια μεταβολή -3.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 86 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα των δειγματοληπτικών ελέγχων για την ανίχνευση κορονοϊού συνεχίζεται σήμερα ως ακολούθως:
08:00-15:30, Κεντρική πλατεία Λάρισας μπροστά στο Δημαρχείο.
08:00-18:00, Πλατεία ΟΣΕ.
08:00-15:30, Στον Μύλο του Παππά.
08:00-15:30, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
09:00-13:00, Πλατεία Αγιάς.

 

Βράβευση παιδιών εκπαιδευτικών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων/νος Κούμας» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για να βραβεύσει τα παιδιά των εκπαιδευτικών –μελών του Συλλόγου του που εισήχθησαν στα ΑΕΙ . Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δ. Παπαποστόλου, θα ακολουθήσει πρόγραμμα από την Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με υπεύθυνη διδασκαλίας την κ. Ζαφειρίου Παναγιώτα και στο τέλος θα γίνει η βράβευση των φοιτητών.

 

Εκπαιδευτική εκδήλωση από το Δημοτικό Σχολείο Γόννων
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια» σε δύο τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Γόννων (Α΄και Β΄). Η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τεμπών κ. Παναγιώτα Κούρτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας επισκέφτηκε το σχολείο και πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση προς τους μαθητές μέσω αφήγησης παραμυθιού «Τα πάντα για την οικογένεια», εκδόσεις Ψυχογιός. Μετά την αφήγηση του βιβλίου, μίλησαν για την οικογένεια που είναι πυρήνας της ανθρώπινης κοινωνίας, το περιβάλλον ανατροφής των παιδιών και αυριανών πολιτών, η εστία αγάπης και θαλπωρής για κάθε άνθρωπο. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά καθώς εξέφρασαν τις απόψεις τους, τα συναισθήματά τους και οι παιδικές απορίες τους είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για όλους. Τη δράση πλαισίωσε ο εικαστικός του σχολείου κ. Πάρης Μακρής, ο οποίος ανέλαβε να καθοδηγήσει από εικαστικής πλευράς τα σκίτσα ζωγραφικής των παιδιών από πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος μετατρέποντας τον χώρο του σχολείου σε υπαίθρια γκαλερί.

 

Γνώση σε ψηφιακό περίπτερο...
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ 12o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχει με ψηφιακό περίπτερο στο 12ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά έως και σήμερα 27 Μαΐου. Η πρόσβαση γίνεται από το σύνδεσμο: https://pan-orama.org/ Πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική εικονική (virtual) εκδήλωση, η οποία γίνεται σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακά και διαδραστικά, με έμφαση φέτος στην Πληροφορική, τις νέες Τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Με τη δωρεάν εγγραφή ο επισκέπτης έχει τις παρακάτω δυνατότητες:
- να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και panel discussions με 150+ εισηγητές. Οι ομιλητές θα μιλήσουν για τάσεις και ευκαιρίες απασχόλησης καθώς και για την καθημερινότητά τους ανάλογα με τον ρόλο τους π.χ. DevOps, Software Engineer, Information Security Officer, Data Analyst κτλ.
- να συμμετάσχει στα ψηφιακά Tech Career Days με τη συμμετοχή 33 σημαντικών επιχειρήσεων. Εκεί μπορεί να δεί ανοιχτές θέσεις εργασίας και να θέσει ερωτήσεις στους εκπροσώπους των εταιρειών.
- να παρακολουθήσει τα mini Tech Business Days όπου 17 εταιρείες θα παρουσιάσουν τα τεχνολογικά τους project, τις ειδικότητες που έχουν ή αναζητούν κτλ.
- να ανεβάσει το προφίλ και το βιογραφικό και να έχουν πρόσβαση σε αυτά οι εταιρείες για ένα μήνα.
-να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Leaderboard. Τέλος, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους και όσες συνδεθούν δύο, τουλάχιστον, διαφορετικές μέρες και για τέσσερις ώρες συνολικά.

 

Παράκληση για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών

Την Τρίτη, 31 Μαΐου στις 8 το βράδυ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, θα τελέσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η ιερά παράκληση αποτελεί πνευματική προσπάθεια συμπαράστασης της Ιεράς Μητροπόλεως προς όλους τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους.

 

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Σαρακατσαναίων
Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της περιόδου 2019-2022.
Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στην έδρα του Συνδέσμου Προφήτη Ηλία και Σκοπάδων και ώρα 11 π.μ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του Συνδέσμου στην Π.Ο.Σ.Σ. και μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στη διαδικασία, ηλεκτρονικά στο email  
efiroupakia@gmail.com κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως με την πρόεδρο κα Ρουπακιά Ευθυμία στο τηλέφωνο 6945-366848.
Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.
Τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου, θα πρέπει να προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα για να ψηφίσουν. Εγγραφές νέων μελών θα πραγματοποιούνται και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση από τις 12.30 μ.μ. έως τις 3 μ.μ.

 

Η Λάρισα σε πάνελ για τις υγιείς πόλεις
Τιμητική πρόσκληση έλαβε ο Δήμος Λαρισαίων από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO κ. David Atchoarena για τη συμμετοχή του στο πάνελ του 1ου Παγκοσμίου Διαδικτυακού Στρογγυλού Τραπεζιού (webinar) με θέμα «Διά Βίου Μάθηση για την Υγεία: Ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη πολιτικών» που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom την Τετάρτη 1 Ιουνίου από τις 14:00 έως τις 15:30.
Τη Λάρισα  θα εκπροσωπήσει ο κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, ενώ θα συμμετέχουν και οι κ.κ. Δημήτρης Δημητριάδης, υπεύθυνος του Θεματικού Πεδίου Πρόληψη & Αγωγή Υγείας του Πανεπιστημίου των Πολιτών και ο κ. Θεόδωρος Κυρόπουλος, υπεύθυνος για θέματα υγείας στον Δήμο Λαρισαίων.

 

Τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς και από Βελίκα, Αγιόκαμπο
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 30 Μαΐου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου, θα ισχύουν τα εξής δρομολόγια για Αγιόκαμπο και Βελίκα:
-Από Λάρισα: 05.30΄, 09.30΄ 13.30΄και 18.00΄
-Από Βελίκα-Αγιόκαμπο: 07.00΄, 11.15΄, 16.15΄ και 19.30΄.
Το δρομολόγιο Αγιά-Λάρισα αντί στις 7 μ.μ. θα εκτελείται στις 8.15 μ.μ.
Πληροφορίες στο τηλ.: 2410-567600, www.ktellarisas.gr

 

Εκδήλωση ΚΚΕ στην Ελασσόνα

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ελασσόνας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν πολιτική εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 27 Μάη στις 20.30 στο καφέ «Μουσική Σκηνή» στην Ελασσόνα, με θέμα: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η διέξοδος για τους λαούς μέσα από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής».
Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

Υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Αρσενίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού, τη Μικρασιατική Καταστροφή και θέλοντας να τιμήσει την ιστορική μνήμη των γεγονότων, ο Δήμος Φαρσάλων μαζί με τον Σύλλογο Μικρασιατών της Επαρχίας και τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διοργανώνουν αφιέρωμα με δρώμενο που τιτλοφορείται «Η Σμύρνη όπως παλιά».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα θα γίνει και η υποδοχή αποτμήματος Ιερών λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, μαζί με τμήμα υποκαμίσου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και ενός ξύλινου σταυρού, εργόχειρον του Αγίου, στην πλατεία Δημαρχείου. Η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα γίνει στις 8:30 το απόγευμα στην πλατεία Μικρασιατών.

 

Δωρεάν έλεγχοι οστεοπόρωσης σε Αγιά και Στόμιο

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων διοργανώνουν σήμερα και αύριο δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση.
Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης υπό την ιατρική επίβλεψη των Διονύσιου Παρίδη, χειρ. ορθοπαιδικού και του Ανδρέα Ριζούλη, ενδοκρινολόγου θα γίνουν:
* Σήμερα 5.30-7.30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Στομίου.
* Αύριο 10:00-1.00 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.
Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα: Για το Στόμιο: 24950-94163 Για την Αγιά: 24943-50121 έως 26 Μαΐου εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 9 π.μ. έως 1 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass