Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2022 15:10

*«Ξάφρισε» 6.400 ευρώ από ταξιδιωτικό πρακτορείο
ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
Απευθύνθηκε σε ταξιδιωτικό γραφείο δήθεν για να του εκδώσουν αεροπορικά εισιτήρια, αλλά αυτά …που «πέταξαν» ήταν 6.400 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου. Η απάτη, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, έγινε ηλεκτρονικά, στις 22 του περασμένου

Φεβρουάριου, όταν ένας άντρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπάλληλο του ταξιδιωτικού πρακτορείου και της ζήτησε την έκδοση τριών αεροπορικών εισιτηρίων, τα οποία κόστιζαν 405 ευρώ.
Στη συνέχεια, για τη δήθεν καταβολή του ποσού για την αγορά των εισιτηρίων, της απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με επισυναπτόμενο σύνδεσμο (link) που παρέπεμπε σε περιβάλλον που προσομοίαζε με εκείνο τράπεζας, όπου στη συνέχεια η παθούσα εισήγαγε τα διαπιστευτήριά της για την επιβεβαίωση της συναλλαγής.
Όπως διαπιστώθηκε, μετά την καταχώριση των διαπιστευτηρίων, έγινε μεταφορά του χρηματικού ποσού των 6.400 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον δράστη.
Ο οποίος ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για τα περαιτέρω...*Κυριακή έκλεψε, Τρίτη συνελήφθη
Δύο μέρες μετά την κλοπή συνελήφθη, από το Αστυνομικό Τμήμα του Τυρνάβου, ο δράστης. Πρόκειται για άντρα, ο οποίος κατηγορείται ότι τις μεταμεσονύχτιες ώρες της περασμένη Κυριακής εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε σπίτι του Τυρνάβου και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Προχθές το πρωί, ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κινείται πεζός, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του. Επιπλέον ο συλληφθείς δεν διέθετε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας.

*Ενημερωτική εκδήλωση για ΕΠΑΛ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ενημερωτική εκδήλωση για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 18.30, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας. Θα παρουσιαστεί η δομή των ΕΠΑ.Λ., οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ., ο τρόπος εξέτασης και προαγωγής στα ΕΠΑ.Λ., ο τρόπος εισαγωγής και το εξεταστικό σύστημα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα ΕΠΑ.Λ. Θα απαντηθούν απορίες και θα συζητηθούν πληροφορίες για τα ΕΠΑ.Λ., ώστε να μπορέσουν οι γονείς και οι μαθητές-μαθήτριες να αποφασίσουν ορθά για την επιλογή της φοίτησης στα ΕΠΑ.Λ. Θα παρουσιαστούν και αποτελέσματα ερευνών για την επαγγελματική εκπαίδευση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

*Εκδήλωση για την ερημοποίηση και την ξηρασία
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Δ.Υ.ΘΕ.
Η Επιτροπή για τη Διεκδίκηση επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.) σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα : «Η Θεσσαλία μπροστά σε απειλές και ευκαιρίες από τη δραματική κλιματική, ενεργειακή και διατροφική κρίση, που βιώνουμε». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. στη Λάρισα (Καψούρη 4) έχει ως εξής:
18:45 - 19:00 Προσέλευση,
19:00-19:10 Kαλωσόρισμα οργανωτών,
19:10-19:30 «Γεωργία & κλιματική αλλαγή: Κίνδυνοι Ερημοποίησης της Θεσσαλίας», εισηγητής Νίκος Δαναλάτος, καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
19:30-19:50 «Η μακροχρόνια υδατική «αρρυθμία» της Θεσσαλίας απαιτεί άμεσες και δραστικές λύσεις με έργα, που θα στοχεύουν στην ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξή της και παράλληλα θα την προστατεύουν από την επερχόμενη ερημοποίησή της», εισηγητής Γιώργος Μιγκίρος, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού του Πανεπιστημίου Αθηνών,
19:50-20:10 «Η μετρίαση του υδατικού και ενεργειακού προβλήματος της Θεσσαλίας μέσα από την ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας», εισηγητής Νίκος Μαμάσης, αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ,
20:10 - 20:30 «Δραματική μεταβολή των συνθηκών και των παραμέτρων που συνθέτουν το ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Θεσσαλίας», εισηγητής Τάσος Μπαρμπούτης - Πολιτικός μηχανικός, μέλος ΔΣ ΕΘΕΜ, πρ. γραμματέας ΤΕΕ/ΚΔΘ, μέλος Ε.Δ.Υ.ΘΕ.,
20:30-21:00 Τοποθετήσεις – ερωτήσεις, 21:00-21:10 συμπεράσματα.

*Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Φαρσάλων
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων στις 8:30 το απόγευμα για συζήτηση και λήψη απόφασης σε 13 θέματα ημερήσιας διάταξης. Στα κυριότερα είναι η έγκριση ή μη κανονισμού λειτουργίας της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης Φαρσάλων, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ο καθορισμός αποστάσεων στο υπαίθριο εμπόριο κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass