«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ * ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΖΗΣΗΣ ΓΚΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΚΑΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2022 15:02

Κινητοποίηση με σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» πραγματοποιήθηκε χθες έξω από κατάστημα τράπεζας στην Κεντρική πλατεία με στόχο να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός κατοικίας συμβασιούχου εργαζόμενης στον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και κατ’ επέκταση στις κατοικίες

των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Λάρισας και στην οποία συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, απευθύνθηκε κάλεσμα προς «όλους τους φορείς και τον λαό της πόλης να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο απέναντι σ’ αυτήν την ανελέητη επίθεση την οποία δεχόμαστε».
Ο Ζήσης Γκαραλιάκος ως πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του νομού Λάρισας τόνισε τα εξής: «Βρισκόμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο ότι η Τράπεζα παίρνει το σπίτι συναδέλφισσας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Δεν μπορεί το δικαίωμα στην κατοικία να γίνεται βορά στα νύχια των τραπεζιτών με ευθύνη των πολιτικών, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο σύλλογός μας, μαζί με τους φορείς της πόλης και όλους τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε τον αγώνα έτσι ώστε κανένα σπίτι να μην πάει στα χέρια τραπεζίτη».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κ. Γιάννης Σκόκας δήλωσε πως «Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι λαϊκές οικογένειες νιώθουν πραγματικά σαν τους επικηρυγμένους. Από τη μια μεριά το τεράστιο κύμα ακρίβειας που τείνει να εξαφανίσει και το τελευταίο ίχνος από το εισόδημά τους, με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος, να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες. Κάτω από αυτό το πλαίσιο, μέσα σ αυτές τις συνθήκες είναι φυσικό και επόμενο να μην μπορεί ένας άνθρωπος να πληρώσει τις δόσεις του δανείου του, ενώ μέχρι πρότινος ανταποκρινόταν πολύ περισσότερο. Όπως η συναδέλφισσα που είναι ουσιαστικά άνεργη. Που προσπαθεί διαρκώς. Που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τη μια έχει δουλειά, την άλλη δεν έχει.
Γι αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρει απόφαση η κυβέρνηση και να απαγορεύσει κάθε πλειστηριασμό σε βάρος εργατικής και λαϊκής περιουσίας και κατοικίας. Να προστατεύσει δηλαδή με νόμο την κατοικία μας. Το σπίτι που μένουμε και είναι το τελευταίο οχυρό. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλοι οι πλειστηριασμοί σε βάρος σπιτιών και λαϊκών περιουσιών» κατέληξε ο κ. Σκόκας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ
ΦΩΤ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΜΠΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass