Εως αύριο ο Κοινωνικός Τουρισμός

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2022 15:03

Ανοιχτή μέχρι αύριο στις 2 το μεσημέρι θα μείνει η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2022. Το πρόγραμμα θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 31 Ιουλίου 2023 και δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2021

πραγματοποίησαν 50 μέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή συνδυασμό των παραπάνω. Δικαιούχοι είναι ακόμη οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Επίσης, για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν πρέπει να έλαβε επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρυσι (Πρόγραμμα 2021-2022) και να μη λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλον φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού). Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό φέτος, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.
Το Πρόγραμμα αυτό παρέχει έως 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Μυτιλήνη, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ήμερο, χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ ισχύουν 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις στη Β. Εύβοια και τη Σάμο. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass