Οι αριστούχοι της Αγιάς

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2022 21:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη
Τέλος και στην αγωνία των μαθητών και μαθητριών των Λυκείων της Αγιάς, του Γενικού και του Επαγγελματικού, δόθηκε χθες μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων των βαθμών τους στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Για άλλους ήταν ημέρα χαράς, για άλλους συγκρατημένης ικανοποίησης και για άλλους στενοχώριας. Λίγοι, ή μάλλον λίγες για να κυριολεκτούμε, ξεπέρασαν τα 17.000 μόρια, και για τους περισσότερους η αγωνία για το αν και πού τελικά θα επιτύχουν θα συνεχίσει ωσότου ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ως πολύ καλές τις βαθμολογίες της Ελεάννας Γιαννακούλη με 17.805 μόρια, της Λάουρας Ταφίλ με 17.710 και της Ουρανίας Σκάρπου με 17.240. Εξαιρετική είναι η βαθμολογία της Ελένης-Ξένης Μπάρδα με 18.900 μόρια, η οποία είναι απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Αγιάς, εργάζεται ήδη ως αστυνομικός και επέλεξε να δώσει πάλι εξετάσεις.
Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου, Νίκος Ντάβας, δήλωσε στην «Ε»:
«Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έκαναν πολύ σπουδαία προσπάθεια και έδωσαν δύσκολο αγώνα απέναντι σε ιδιαίτερες συνθήκες. Παρά το ότι προηγήθηκαν δύο χρονιές χωρίς προαγωγικές εξετάσεις, παρά το ότι αντιμετώπισαν κατά διαστήματα τα προβλήματα της καραντίνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας των θεμάτων φέτος, κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς, σαν καθηγητές τους, τους ευχόμαστε να δίνουν με τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε μάχη στη ζωή τους και να εισπράττουν την εμπειρία αυτού του αγώνα. Ευχόμαστε σε όλους να επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει».
Από την πλευρά του Δήμου Αγιάς, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας, Νίκος Τσιαγκάλης, δήλωσε:
«Παρά τις δυσκολίες των συνθηκών, η προσμονή των αποτελεσμάτων έχει τη δική της γοητεία. Αυτή η γοητεία χάνεται ή κερδίζεται με την προετοιμασία, την τύχη και την υπομονή της καθεμιάς μαθήτριας και του καθενός μαθητή.
Μετά από μία κοπιαστική χρονιά με πολλά προβλήματα λόγω της πανδημίας, τα παιδιά έφτασαν στο τέλος της προσπάθειάς τους, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, αν και είναι μία κρίσιμη καμπή στη ζωή, δεν θα κρίνουν κατ’ ανάγκη την πορεία κανενός. Ο καινούργιος δρόμος μετά το σχολείο θα είναι γεμάτος από κρίσιμες στιγμές, προκλήσεις και ευκαιρίες. Όλοι πιστεύουμε στα παιδιά μας και στις δημιουργικές δυνάμεις τους. Τα παιδιά των σχολείων μας είναι ήδη νικητές! Ο αγώνας που έδωσαν και ο αγώνας των οικογενειών τους ήταν δύσκολος. Φτάσανε όμως όλοι στο τέλος και μάλιστα δυνατοί, γιατί η δύναμη και η αντοχή του καθένα και της καθεμιάς μεγαλώνει όταν τις μάχες του δεν τις δίνει μόνος, αλλά με άλλους μαζί.
Τη ζωή που μας αξίζει θα την κατακτάμε όσο δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass