«Ο δρόμος για τις εκλογές έχει ανοίξει κι εμείς είμαστε έτοιμοι»

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2022 21:30

«Εμείς έχουμε ζητήσει εκλογές εδώ και καιρό και κάθε μέρα που περνάει μας επιβεβαιώνει καθώς η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ζημιώνει τον τόπο. Ο δρόμος για τις εκλογές έχει ανοίξει και εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε το πρόγραμμά μας».


Μ’ αυτόν τον τρόπο η βουλευτής Αθηνών, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έδωσε το στίγμα του κόμματος ενόψει των επικείμενων εκλογών, που σύμφωνα με τη δική της εκτίμηση θα γίνουν το φθινόπωρο.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου μίλησε χθες βράδυ σε εκδήλωση στην κοίτη του Πηνειού κάτω από την κεντρική γέφυρα, συζητώντας με νέα και παλιά μέλη. Νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για μια σειρά από ζητήματα.
Πιο συγκεκριμένα:
-Για την εσωκομματική διαδικασία: «Είχαμε μεγάλη ανταπόκριση και δημοκρατική συμμετοχή. Αυτή η πολύ μεγάλη ανταπόκριση ήταν ένα διπλό πολιτικό μήνυμα και μάλιστα ισχυρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτή τη διαδικασία του συνεδρίου και των ανοιχτών εκλογών βγαίνει πολύ πιο δυνατός. Είναι ένα εφαλτήριο για μια νικηφόρα πορεία στις εκλογές που θα είναι και πολύ σύντομα».
-Για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής την οποία χαρακτήρισε ληστρική: «Μιλάμε για κυβέρνηση που δέκα μήνες δεν λαμβάνει κανένα από τα μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτήν την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που υπάρχει στον χώρο της ενέργειας.
…Η περίφημη τροπολογία που ουσιαστικά θα καταστεί ανενεργή η ρήτρα και τελικά θα ισχύσει από τον Αύγουστο και οι πολίτες θα δουν, αν δουν κάποια διαφορά αργά.
Είναι ένα τέχνασμα προεκλογικό αφού δεν μιλάμε για πάγωμα της ρήτρας η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά δεν θα φαίνεται στο τιμολόγιο από τον καταναλωτή.
Θα συνεχίζονται οι αυξήσεις, αλλά θα κρύβεται η ρήτρα αναπροσαρμογής».
-Για τις βάσεις των πανεπιστημίων: «Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα αποκλείσει με το φίλτρο αυτό 9.000 νέα παιδιά από το δημόσιο πανεπιστήμιο και στην ουσία θα τα σπρώξει προς τα ιδιωτικά κολλέγια κι έχοντας νωρίτερα η κ. Κεραμέως εξομοιώσει τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων και κολλεγίων.
-Για την πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσουμε για μια οικουμενική κυβέρνηση και δεν έχουν ευνοήσει στο παρελθόν τέτοιες κυβερνήσεις. Η λογική που ευνοεί τη δημοκρατία είναι να υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν προγραμματική σύγκλιση όσον αφορά στην πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσουν. Είναι σαφές πως εμείς αναδεικνύουμε έναν άλλο δρόμο για τη χώρα. Συνεπώς πως θέλουμε μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε τη νίκη στις εκλογές με την έκταση μιας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας».
-Για τα ελληνοτουρκικά: «Απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας όπως έχει πει και ο κ. Τσίπρας είμαστε ενωμένοι. Είμαστε μια χώρα ειρήνης, μια χώρα που πορεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο και με αποφασιστικότητα για την κατοχύρωση της κυριαρχίας μας. Η κριτική μας προς την κυβέρνηση είναι πως έπρεπε να μην αντιμετωπίζουμε τα ζητήματά μας σε επίπεδο διμερές, αλλά τις κόκκινες γραμμές μας να τις αναδεικνύουμε στα αρμόδια όργανα».
-Για την απόφαση στη δίκη Κορκονέα: «Είναι σαφές πως στη δημοκρατία η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αλλά στη δημοκρατία όλοι κρίνονται. Είναι μια απόφαση που εγώ θα τη χαρακτήριζα άδικη. Δεν μπορεί να θεωρείται ως ελαφρυντικό ο πρότερος έννομος βίος από κάποιον που έχει την ευθύνη ως αστυνομικός να τηρεί τον νόμο και ευθύνεται για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου».
-Για πιθανή άνοδο της ακροδεξιάς: «Η ακροδεξιά πάντα σηκώνει κεφάλι όταν δεν υπάρχει ορατός εναλλακτικός πολιτικός δρόμος. Εδώ υπάρχει και τον εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ».
-Για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ: «Έχουμε απευθύνει και προς το ΠΑΣΟΚ κάλεσμα για διάλογο. Το κάθε κόμμα έχει την ευθύνη για το πώς ανταποκρίνεται. Μέχρι στιγμής υπάρχει πολιτική ίσων αποστάσεων...».
-Για τα υγειονομικά δεδομένα: «Μας ανησυχούν. Έχουμε κάνει κριτική στην κυβέρνηση αφού κατά την προσφιλή τους μέθοδο κηρύττουν το τέλος της πανδημίας, κατεβάζουν τις μάσκες την ώρα που οι επιστήμονες μιλάν για ανησυχία».
Από την πλευρά του ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης είπε ότι στις επικείμενες εκλογές θα αναμετρηθούν δύο πολιτικές – θεωρίες. «Η πολιτική της αυτορρύθμισης της αγοράς και του πλήρους ελεύθερου ανταγωνισμού και από την άλλη η πολιτική που ζητά σε εποχές ακρίβειας, ουσιαστική παρέμβαση του κράτους. Η μία απέτυχε παταγωδώς».
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας είχε και συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη. Τις συζητήσεις βοηθούσε ο συντονιστής της Ν.Ε. και μέλος της Κ.Ε. Ζωγράφος Βασίλης, ενώ παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής.

Του Κώστα Γκιάστα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass