Στη Λάρισα σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ -«ΟΙ ΤΟΞΙΚΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ» ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ * «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕΤΡΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜ. ΜΑΝΤΖΟΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2022 21:40

Στον πρωτογενή τομέα αφορά το θεματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής οι εργασίες του οποίου θα ανοίξουν στις 8 απόψε το βράδυ στη Λάρισα, με ομιλία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.


Το συνέδριο, που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Διβάνη», είναι ενταγμένο στις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο κατάρτισης του προγράμματος για την επομένη των εκλογών και παράλληλα στην ανάδειξη βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από την κυβερνητική πολιτική, σε θέματα όπως η ακρίβεια και στο ίδιο πλαίσιο, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε χθες στα Φάρσαλα και σήμερα σε Ελασσόνα και Τύρναβο
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου χθες, ο νέος γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Γιάνν. Μαλάκος, αναφέρθηκε στις κομματικές δράσεις και στο σημερινό συνέδριο, ενώ η γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη εστίασε στην ακρίβεια, στα ελληνοτουρκικά και στην εκλογολογία.
Για την ακρίβεια τόνισε πως «το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ούτε φωτεινό ούτε ανέμελο για μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, που βλέπουν μέρα με την ημέρα την αγοραστική τους ισχύ να εξανεμίζεται και τον μισθό να μην επαρκεί ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών ανελαστικών δαπανών ενός νοικοκυριού.
Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η χώρα μας έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης. Είναι ανεπίτρεπτη η δεινή κατάσταση, στα όρια της επιβίωσης, στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και παρακολουθεί ως θεατής, επιχειρώντας να κρύψει την ολιγωρία και ανεπάρκειά της, πίσω από αποσπασματικά μπαλώματα επιδοματικού χαρακτήρα, που δεν αποτελούν παρά “τρύπες στο νερό”.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εδώ και μήνες έχει επεξεργαστεί και προτείνει τεκμηριωμένες και κοστολογημένες λύσεις άμεσης αποτελεσματικότητας προς όφελος των πολλών. Έχουμε αναδείξει δέσμη προτάσεων για να θωρακιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι “στον τυφώνα” της ακρίβειας.
Οι παλαιοκομματικοί τακτικισμοί της ΝΔ, με τις επιλεκτικές πολιτικές υπέρ των λίγων και των κομματικά αρεστών, “στρώνουν το χαλί” σε έναν νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, με το χρέος να καλπάζει. Όσο και εάν επικοινωνιακά το αποσιωπά ο κ. Μητσοτάκης, θα είμαστε μέχρι το 2060 -παραμένει η δέσμευση αυτή- σε εποπτεία έως ότου αποπληρώσουμε το 75% του χρέους προς τον ESM.
Ακόμα και η αξιοποίηση του πολύτιμου Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αντί να κατευθυνθεί σε σκοπούς ενεργειακής ασφάλειας, ανθεκτικότητας, στήριξης της δημόσιας υγείας και ορθής ψηφιακής σύγκλισης, εργαλειοποιείται από τη ΝΔ ως ένα διευρυνόμενο ΕΣΠΑ».
Με αφορμή τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι «απέναντι στην ακραία τουρκική προκλητικότητα, χρειάζεται ενεργή εξωτερική πολιτική, ολοκληρωμένη στρατηγική με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αποτροπής, όχι αποσπασματικές αντιδράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα».
Τέλος, για την εκλογολογία σημείωσε πως «τη στιγμή που η κοινωνία πλήττεται από το “τσουνάμι” της ακρίβειας, με την πανδημία να μην έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη και με την Τουρκία να “ναρκοθετεί” την ασφάλεια στην περιοχή, το κλίμα εκλογολογίας, που η ίδια η Κυβέρνηση συντηρεί, αποτελεί ύβρι προς τους πολίτες. Ας μην κρυβόμαστε, παρά την κρισιμότητα των στιγμών, διανύουμε ήδη μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει στην άκρη τους τακτικισμούς, να σταθεί αντάξιος στον θεσμικό ρόλο του Πρωθυπουργού και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Οι τοξικές κοκορομαχίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος τα έκανε χειρότερα, έχει πλέον κουράσει. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ανήκουν πια στο παρελθόν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με την παράταξή μας αναγεννημένη, χάρη στον πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη, είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών» κατέληξε η κ. Λιακούλη.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
«Δεν μπορεί να αρκούμαστε σε επιδοματικής φύσης μέτρα» σημείωσε ο κ. Μάντζος με αφορμή την ακρίβεια τονίζοντας την ανάγκη για «σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα μέτρα» προβλέποντας ότι «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος».
Αναφερόμενος στο πλαίσιο ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «παραγωγικό αγροδιατροφικό μοντέλο, ποιοτικά προϊόντα και ανανέωση δυναμικού, σύνδεση γεωργίας με τουρισμό, τρόφιμα κ.λπ., διασύνδεση με έρευνα και καινοτομία». Για να σταθεί σε προτάσεις όπως «κάλυψη του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών για το μέρος που οφείλεται στην ακριβή ενέργεια, επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης, κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος, χρηματοδότηση αγροτών - γεωργικών επιχειρήσεων - συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση ΑΠΕ». Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας με αφορμή τις εκλογές πως «όποτε και να γίνουν είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο προσώπων και προτάσεων».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα του σημερινού συνεδρίου θα διεξαχθεί στις εξής τρεις ενότητες.
1η Ενότητα: Προβλήματα και προκλήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα (18.00 – 19.00).
Ομιλίες: Α. Πουλάς, βουλευτής υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μ. Τζελέπης, γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μ. Μάρου, κτηνοτρόφος. Σ. Φιλιππίδης, νέος αγρότης της χρονιάς 2021. Α. Μούσιος, πρόεδρος Συνεταιρισμού Κιλελέρ. Φ. Γέμτος, καθ. ΤΕΙ Λάρισας. Γ. Κορμέντζας, καθ. Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θ. Φωτεινός, πρόεδρος Διεπαγγελματικής Βάμβακος. Δ. Κρητικού, πρόεδρος Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου.
2η Ενότητα: Παραγωγικός προσανατολισμός, Κλιματική αλλαγή, Βιώσιμη παραγωγή και Προστασία του περιβάλλοντος (19.00-20.00).
Ομιλίες: Ε. Λιακούλη, γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Φ. Τέκος, διευθύνων σύμβουλος Food Oxys ΙΚΕ Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο. Αποστόλου, στέλεχος Εξαγωγικής Επιχείρησης Φρούτων. Γ. Πατούνας, διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργιών ΑΠΣΙ η Πίνδος. Κ. Καραμπάτσας, (ΕΛΓΑ). Ε. Δαλάνη, (Greenpeace). Ι. Αμαραντίδης, επιστήμονας εργαζόμενος στο εξωτερικό. Δ. Σπανός, Συνεταιρισμός Ζαγορίν- Πήλιο.
Η 3η Ενότητα (20.00-21.00) περιλαμβάνει ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκ. Ανδρουλάκη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass