Δίωξη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία στον πρώην υπάλληλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ 423.209 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2022 20:41

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπαλλήλου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας ασκήθηκε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλή. Μετά και την επείγουσα προκαταρκτική έρευνα ο άλλοτε υπεράνω πάσης υποψίας και επί 15ετία υπάλληλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», παραπέμπεται με τις βαρύτατες κατηγορίες, της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας.
Βαρύτατες κατηγορίες με αφορμή και το ύψος του ελλείμματος από το ταμείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που, σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, ανέρχεται σε 423.209 ευρώ, ενώ νωρίτερα της εισαγγελικής δίωξης η Διοίκηση του ΚΤΕΛ, παρενέβη στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα με απώτερο σκοπό να «μπλοκάρει» την ατομική περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπαλλήλου.


Η υπόθεση έγινε γνωστή τον περασμένο Μάιο, με το ΔΣ του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, αναφορά στην οποία κατονομαζόταν ο πρώην υπάλληλος. Οπως κατονομαζόταν επίσης στην πρόσκληση των μετόχων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, στη Γενική Συνέλευση που συνήλθε εκτάκτως, τον περασμένο Ιούνιο, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ζήτημα με το ταμειακό έλλειμμα.
Ο πρώην υπάλληλος φέρεται να έχει ομολογήσει πως ιδιοποιήθηκε παράνομα το ποσό των 423.209 ευρώ, έλλειμμα που κατέγραψε στο κεντρικό ταμείο η εταιρεία Ορκωτών Λογιστών κάνοντας έλεγχο με πρωτοβουλία του προέδρου του ΚΤΕΛ, Βασ. Μανδηλά και με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ.
Όπως επίσης είναι γνωστό, η δράση του πρώην υπαλλήλου αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο όταν στέλεχος της Α.Ε. διενεργώντας τυχαίο έλεγχο κατά το κλείσιμο του ταμείου διαπίστωσε απόκλιση μεγάλου χρηματικού ποσού, μεταξύ του λογιστικού υπολοίπου και των καταστάσεων .
Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε έλεγχος μέσω Ορκωτού Ελεγκτή και ενόσω ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, συνεργαζόμενη τράπεζα ενημέρωσε πως ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος υπάλληλος, στο πλαίσιο χρηματαποστολής απέστειλε σάκο που περιείχε 20.000 ευρώ αναφέροντας ότι ο σάκος περιείχε 100.000 ευρώ.
Ο πρώην υπάλληλος απέδωσε σε «σφάλμα εκ παραδρομής» την ελλειμματική κατά 80.000 ευρώ χρηματαποστολή, ενώ από την καταμέτρηση των Ορκωτών στα χρηματοκιβώτια της εταιρείας επιβεβαιώθηκε το έλλειμμα των 420.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και το ποσό των 80.000 ευρώ της χρηματαποστολής.
 Ο πρώην υπάλληλος σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τις 6 έως τις 17 Αυγούστου 2021 όπου συνάδελφοί του και στελέχη της Α.Ε. βρίσκονταν σε ολιγοήμερη θερινή άδεια, φέρεται να καταχωρούσε διαδοχικά πλασματικές εγγραφές στις καταστάσεις του ταμείου, ενώ η πληρωμή γινόταν σε ανενεργό λογαριασμό παλαιότερου προμηθευτή.
Η Έκθεση Ευρημάτων των Ορκωτών Λογιστών επιβεβαιώνει το έλλειμμα όπως και αναλυτικά περιγράφει τη μεθοδολογία κάλυψής του, ενώ ξεχωριστή μνεία γίνεται στην αναφορά ότι ακόμη και την τελευταία ημέρα παρουσίας του φερόμενου ως εμπλεκόμενου υπαλλήλου στην εταιρεία και ενώ διενεργούνταν έλεγχος, αφαίρεσε το ποσό των 3.209 ευρώ, με το έλλειμμα συνολικά να ανέρχεται στις 423.209 ευρώ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass