Σε κλοιό καύσωνα η Λάρισα

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ -ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2022 15:04

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η Λάρισα, με τη θερμοκρασία

να αγγίζει αύριο Κυριακή τους 40 βαθμούς Κελσίου στην πόλη. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στο κέντρο της Λάρισας (πλατεία Ρήγα Φεραίου) και στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη συμβολή των οδών Καλλισθένους και Θεοφράστου.
Επίσης, στις άλλες πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας, θα είναι ανοιχτή η ισόγεια αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στα Τρίκαλα, η αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στην Καρδίτσα (Κουμουνδούρου 29) και η αίθουσα συνεδριάσεων στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στον Βόλο.
Οι κλιματιζόμενες αίθουσες λειτουργούν με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, με έμφαση στον συστηματικό φυσικό αερισμό του χώρου μέσω ανοιγμάτων (παράθυρα και εξωτερική πόρτα).
Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με χθεσινή μακροσκελή του ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα αναγκαία προστατευτικά μέτρα στη διάρκεια του καύσωνα ως εξής:
1. Το ντύσιμό μας πρέπει να είναι κατά το δυνατό ελαφρύ, άνετο και ανοιχτόχρωμο. Το υλικό του ρουχισμού να είναι πορώδες, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.
2. Η χρήση καπέλου και γενικά καλύμματος επιβάλλεται, με υλικό φυσικά που να επιτρέπει καλά τον αερισμό του κεφαλιού
3. Η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου είναι απαραίτητη.
4. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο. Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη. Αποφυγή των χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός.
5. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφυγή βαδίσματος για πολλή ώρα ή τρεξίματος κάτω απ’ τον ήλιο.
6. Πολλά χλιαρά ντους στη διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά πανιά στο κεφάλι και στον λαιμό σαν προστατευτικά μέτρα.
7. Μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών και περιορισμός στα λιπαρά.
8. Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Αποφυγή λήψης οινοπνευματωδών ποτών.
9. Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με διάφορα μέσα συγκοινωνίας κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.
10. Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, ψυχιατρικά, νεφρικά, διαβητικοί κ.λπ.) θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών.
Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν τον γιατρό τους αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, γιατί μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass