Στην τελική ευθεία για τον εσωτερικό δακτύλιο

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 11,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2022 15:03

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα

έργα στον Δήμο Λαρισαίων και αφορά την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ειδικότερα στον άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών». Η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα.
Σύμφωνα με τον Δήμο Λαρισαίων «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που διαμορφώνει νέες βελτιωμένες συνθήκες στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης, με την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου. Παράλληλα διαμορφώνει νέο περιβάλλον σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Αθανασίου. Το έργο, αποτελείται από δύο μεγάλα τμήματα:
Α) Τις εργασίες στην περιοχή της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου σε μήκος 1.650 μέτρων με την πλήρη ανακατασκευή της, κατασκευή δύο νέων κυκλικών κόμβων και την ανακατασκευή τμημάτων καθέτων οδών.
Β) Τις εργασίες της Τάκη Τσιόγκα, πλήρη ανακατασκευή και νέα χάραξη μέχρι τον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ, την πλήρη ανακατασκευή της οδού Κραννώνος και τη μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, την κατασκευή δύο νέων κυκλικών κόμβων και την ανακατασκευή τμημάτων καθέτων οδών. Αναλυτικά:
1. Λεωφόρος Πολυτεχνείου
Προβλέπεται η ανακατασκευή μεγάλου τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου, από την Καρδίτσης, έως την οδό Κουτσίνα (στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου Λυκείου). Η Ηρώων Πολυτεχνείου, ως τμήμα του εσωτερικού δακτυλίου, διατηρεί τον χαρακτήρα της λεωφόρου, ενώ θα κατασκευαστούν δυο κυκλικοί κόμβοι και ειδικότερα στη συμβολή της με την οδό Φαρσάλων και την οδό Βόλου. Επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων παρεμβάσεων προβλέπονται ανακατασκευές σε κοντινά τμήματα των κάθετων δρόμων (Παναγούλη, έως Ιουστινιανού – Φαρσάλων, έως υπόγεια διάβαση ΟΣΕ,- οδός Βόλου έως Σαπφούς, 23ης Οκτωβρίου, έως Αιόλου, κ.α.). Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου θα γίνει απαλλοτρίωση κτισμάτων στο τμήμα μεταξύ Καρδίτσης και Φαρσάλων, όπου ως γνωστόν στενεύει η διατομή του δρόμου.
2. Οδός Τάκη Τσιόγκα
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παράμετρος του έργου που αφορά στη διάνοιξη της οδού Τάκης Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας). Στον συγκεκριμένο δρόμο θα γίνουν απαλλοτριώσεις για διάνοιξη του δρόμου στο πλήρες πλάτος του, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη θα υπάρξει διάνοιξη του δρόμου σε τμήμα 750 μέτρων και ειδικότερα από την οδό Αθηνάς έως τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ.
Επίσης, προβλέπονται ανακατασκευή της οδού από την οδό Κενταύρων - Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Αθηνάς, ανακατασκευή των οδών Αθηνάς, από Τ. Τσιόγκα έως κυκλικό κόμβο Καραθάνου, ανακατασκευή τμήματος οδού Κασσάνδρας, από Τσιόγκα εως Κραννώνος. Σημειώνεται επίσης, ότι η οδός Κραννώνος, σε μήκος 660 μέτρων, από τη συμβολή με τον κυκλικό κόμβο της οδού Καραθάνου έως τη Λαγού, μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Επίσης, στις οδούς Κραννώνος, Βράιλα Αρμένη, και Τάκη Τσιόγκα (από τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο της οδού Καραθάνου έως τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο της οδού Λαγού) δημιουργείται ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας μήκους 660 μ. και πλάτος 2,50 μ. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στην περιοχή προβλέπεται η κατασκευή δυο κυκλικών κόμβων στη συμβολή της Τσιόγκα με Αθηνάς και Κραννώνος αντίστοιχα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε σχετική δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας και συνεχίζουμε τις μεγάλες αλλαγές στην πόλη της Λάρισας. Ωριμάζουμε αναγκαία έργα και βρίσκουμε χρηματοδοτήσεις για την υλοποίησή τους.
Το έργο της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου, που είναι σε διαδικασία δημοπράτησης, είναι από τα μεγαλύτερα έργα σε προϋπολογισμό του Δήμου μας.
Η ανακατασκευή της Ηρώων Πολυτεχνείου, σε μήκος άνω του 1,5 χλμ η δημιουργία δυο κυκλικών κόμβων στη συμβολή με Φαρσάλων και Βόλου, η διάνοιξη και ανακατασκευή της Τσιόγκα, με την παράλληλη μετατροπή της Κραννώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, διαμορφώνουν νέες συνθήκες κυκλοφοριακής οργάνωσης στην πόλη. Συνεχίζουμε σταθερά στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών για τη Λάρισα. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass