Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2022 15:04

Στεγαστικό επίδομα σε σπουδαστές Δημόσιων ΙΕΚ του Υπ. Τουρισμού

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΘΗΝΑ

Τη χορήγηση, για πρώτη φορά, στεγαστικού επιδόματος στους/στις καταρτιζόμενους/νες

των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού, προβλέπει ΚΥΑ που έχει ήδη υπογραφεί.
Οι αιτήσεις του δικαιούχου καταρτιζομένου και του δικαιούχου γονέα μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Αυγούστου 2022, ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται ήδη στους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) και πλέον επεκτείνονται οι δικαιούχοι του με προσθήκη και των καταρτιζόμενων των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού.
Η επίτευξη της χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος στους/στις καταρτιζόμενους/ες των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην προσέλκυση υποψηφίων καταρτιζόμενων και είναι ενδεικτική της προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Τουρισμού για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης υπό την αρμοδιότητά του. Οι αιτήσεις «των δικαιούχων καταρτιζομένων και των δικαιούχων γονέων» μπορούν να γίνονται από σήμερα έως και τις 30 Αυγούστου 2022, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Προχωράμε σήμερα στην υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για παροχή στεγαστικού επιδόματος στους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας, προσθέτοντας στους δικαιούχους και τους σπουδαστές των ΙΕΚ Τουρισμού. Η κυβέρνηση αυτή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και προχωρά σε έμπρακτα βήματα για τη βελτίωση της σπουδαστικής μέριμνας και την αναβάθμιση των όρων σπουδών όσων φοιτούν στις επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού.»

 

Εφάπαξ βοήθημα για επανασύνδεση ρεύματος

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Από τον Δήμο Αγιάς ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με τη σχετική τροποποίηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, οι προς εξέταση δικαιούχοι αυτού για να υποβάλουν αίτηση στον Δήμο πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:
Α. Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ως τις 30.06.2022.
Β. Το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Καλύπτεται το σύνολο της οφειλής όταν αυτή:
* δεν ξεπερνά τις 6.000 ευρώ,
* το 75% από 6.001 – 9.000 ευρώ,
* το 50% από 9.001 – 12.000 ευρώ και
* το 30% από 12.000 ευρώ και πάνω.
Το υπόλοιπο ποσό ρυθμίζεται σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, το πλήθος των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας υποβάλλουν αίτηση προς τον αρμόδιο κατά τόπο Δήμο, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία. Η αίτηση υποβάλλεται από τους καταναλωτές προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:
­ δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,
­ δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της,
­ πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,
­ πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,
­ πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
­ γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67 %) και άνω,
­ βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Αγιάς, στα τηλέφωνα 24943-50116 και 24943-50121.

 

 Κοριτσάκι τρεισήμισι μηνών χρειάζεται αίμα

Ένα βρέφος μόλις τρεισήμισι μηνών, το οποίο νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» έχει ανάγκη αίματος. Ο πατέρας της μικρούλας, Λάμπρος Ριζάκης, καλεί όσους μπορούν να δώσουν αίμα να μεταβούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ή και σε άλλα κέντρα αιμοδοσίας.
Οι αιμοληψίες γίνονται Δευτέρα με Παρασκευή, τις ώρες 08:30 - 13:00 και 18:00 - 20:00.
Σάββατο 9:00 - 12:00, ενημερώνοντας ότι δίνουν αίμα «για τη Ριζάκη θήλυ του Λάμπρου που νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού».


Το σημερινό πρόγραμμα τεστ κορονοϊού

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στην ΠΕ Λάρισας, για σήμερα Πέμπτη ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα είναι το εξής:
- 9 π.μ.-15:00: Έμπροσθεν του Δημαρχείου Λάρισας.
- 9 π.μ.-8 μ.μ.: Στην πλατεία ΟΣΕ Λάρισας.


Συνέλευση του Πολιτιστικού Κουτσουπιάς

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσουπιάς διοργανώνουν την τακτική εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 11:00 το πρωί στο παραλιακό καφέ «PAREO».

 

Προκαλεί η κυβέρνηση με το κόστος του ρεύματος
ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Στα νέα τιμολόγια ρεύματος, αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Λάρισας με ανακοίνωση του υπεύθυνου Επικοινωνίας και ΜΜΕ κ. Κυριάκου Κουρούτσαλη, στην οποία επισημαίνει: «Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να προσπαθεί ακόμα και σήμερα να δικαιολογήσει την απροθυμία της να παρέμβει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για να σταματήσει την αισχροκέρδεια. Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει την υπογραφή Μητσοτάκη και εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021. Το κόστος Μητσοτάκη αποτυπώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος εδώ και πολλούς μήνες, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα βενζινάδικα, παντού. Η αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν τους χωρίς προηγούμενο φουσκωμένους λογαριασμούς δεν είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός και κοροϊδία είναι η κατάργηση του όρου και η ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στην τιμή της κιλοβατώρας. Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί ακόμα και σήμερα να δικαιολογήσει την απροθυμία της να παρέμβει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για να σταματήσει την αισχροκέρδεια. Είναι καθήκον της να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μέτρα μείωσης των τιμών και στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν λεφτόδεντρο. Δυστυχώς πλέον διαψεύδονται οικτρά οι υποστηρικτές της λύσης για επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος. Για άλλη μια φορά το κόστος θα πληρώσουν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης η MWh θα κυμαίνεται από 150-170 ευρώ για τα νοικοκυριά. Θα υπάρχουν όμως πολλές διαβαθμίσεις ανάλογα τον πάροχο, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνά τα 200 ευρώ. Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος η MWh θα προσδιοριζόταν στα 140 ευρώ σταθερά για έναν χρόνο. Παράλληλα, το κόστος θα μοιραζόταν μεταξύ κράτους και ηλεκτροπαραγωγών, ενώ τώρα μεταφέρεται στον Έλληνα φορολογούμενο. Για τους εμπορικούς καταναλωτές η MWh θα κυμαίνεται πάνω από τα 200 ευρώ, την ώρα που οι επιχειρήσεις πληρώνουν ήδη το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Όλοι μπορούν να κρίνουν ποια πρόταση υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

 

 Διαμαρτύρονται για «κάπνα» στον Πλαταμώνα
ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

Τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Πλαταμώνα και συγκεκριμένα στο ύψος του πρώην ξενοδοχείου «Μαξίμ», προκαλούν οι καπνοί τις βραδινές ώρες. Όπως εξηγούν στην «Ε», στο συγκεκριμένο σημείο εδρεύει ένα καμίνι το οποίο καίει ξύλα με σκοπό τη μετατροπή τους σε κάρβουνα. Ισχυρίζονται πως όταν ο άνεμος έρχεται από τη θάλασσα με κατεύθυνση προς το βουνό, δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, προκαλεί δυσφορία.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass