Περίπτερα «φαντάσματα» στη Λάρισα

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΡΟΛΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2022 21:00

Εδώ και χρόνια διαγράφεται μια πορεία παρακμής και συρρίκνωσης του κλάδου

των περιπτερούχων, η οποία παρατηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό περιφερειακά της Λάρισας. Οι ιδιοκτήτες τους ή οι ενοικιαστές τους, σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν, προσπαθούν να διατηρήσουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, αλλά έχουν να συναγωνιστούν στις γειτονιές πολλά μικρά παντοπωλεία και καταστήματα ψιλικών.
Από την άλλη η προμήθειά τους από τα είδη καπνιστού (τσιγάρα κ.ά.), που αποτελεί και το κύριο προϊόν τους, έχει μειωθεί στο ελάχιστο.
Την πορεία αυτή μαρτυρά η εικόνα των περιπτέρων «φαντασμάτων» που υπάρχουν στη Λάρισα, με τον Δήμο Λαρισαίων να έχει προχωρήσει ήδη στην εφαρμογή ενός σχεδίου αποψίλωσης κάποιων από αυτά και κυρίως όσων εμπόδιζαν και εμποδίζουν την ομαλή κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια ή την ορατότητα των οδηγών αυτοκινήτων.
Στο παρελθόν, έχει απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή η έλλειψη ενδιαφέροντος για μίσθωση των περιπτέρων και συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητά τους. Μάλιστα είχε ειπωθεί πως αν τελικά δεν υπάρξει ενδιαφέρον για ενοικίαση κάποιων περιπτέρων, τότε αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως σταθμοί παροχής πληροφοριών σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ. Info Point Information ή Info Point e-SYSTEMS κ.λπ.).
Ο σχεδιασμός αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τέλος του μήνα προβλέπεται να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για τα εναπομείναντα περίπτερα στη Λάρισα όσο και για τη μοίρα όσων έχουν κλείσει οριστικά τα ρολά τους.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass