Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2022 15:00

Τριήμερο αφιέρωμα στη λογοτεχνία
ΣΤΟΝ ΑΓ. ΟΝΟΥΦΡΙΟ ΠΗΛΙΟΥ

Από τις 29 μέχρι τις 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού

Ιωλκός, πρόκειται να διοργανωθεί ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Ελληνική Λογοτεχνία. Με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το λογοτεχνικό τριήμερο θα είναι αφιερωμένο στους Έλληνες λογοτέχνες οι οποίοι έζησαν ή έγραψαν για την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Καθηγητές πανεπιστημίων, συγγραφείς, μέλη μικρασιατικών συλλόγων, ηθοποιοί θα κάνουν αναφορά στα προβλήματα προσαρμογής τους, αλλά κυρίως στη θετική επίδραση που προκάλεσε η έλευσή τους στην οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή της χώρας μας, μεταλαμπαδεύοντας τον πλούτο των παραδόσεών τους, τις τέχνες και την παιδεία τους, διαμορφώνοντας μια νέα ταυτότητα, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των προσφύγων στη σύγχρονη Ελλάδα. Το τριήμερο αυτό αφιέρωμα διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας, τη Μαγνήτων Κιβωτό και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους «Εγγλεζονήσι» και «Ίωνες» και θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Ονούφριο Πηλίου. Οι ομιλίες θα πλαισιώνονται από σύντομο μουσικό πρόγραμμα. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας, τη Μαγνήτων Κιβωτό και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους «Εγγλεζονήσι» και «Ίωνες».

 

 Τυροκομικά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΑΧΑΣ

Τυροκομικά προϊόντα προσέφεραν οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος «Τάχας» κ. Νίκος και Ζήσης Τάχας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Η προσφορά πραγματοποιήθηκε εις μνήμην του πατέρα τους Αθανασίου Τάχα, ενώ παράλληλα οι ίδιοι αναγνωρίζοντας το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου υποστήριξαν ότι θα είναι παρόντες σε ό,τι χρειαστεί η Δομή. Τα είδη παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για την προσφορά τους. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.: 2410-255.876 και στη διεύθυνση οδός Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

 

Ελεγχοι για κορονοϊό
μόνο στον ΟΣΕΤο πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση κορονοϊού στη Λάρισα περιλαμβάνει σήμερα μαζική δειγματοληψία στον ΟΣΕ από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.


30ό Αντάμωμα Πουρναριωτών
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9 Μ.Μ.

Μετά από δύο χρόνια αποχής δίνεται το 30ό ραντεβού συνάντησης των απανταχού Πουρναριωτών, αλλά και φίλων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πουρναρίου σήμερα Σάββατο 27 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ., στην πλατεία του χωριού στα «Πλατάνια».
Σε αυτήν τη συνάντηση η ορχήστρα του Βαγγέλη Πέγιου θα διασκεδάσει το κοινό υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης αναλαμβάνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναρίου, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Λάρισας.


Στα Κύθηρα η Υπαίθριος Ζωή

Η Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης θα εκδράμει στις 21, 22, 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου στα Κύθηρα. Θα επισκεφθούμε το νησί με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, τις εξαιρετικές ομορφιές, τις επιβλητικές ρεματιές, τα Βενετσιάνικα και Βυζαντινά μνημεία. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6934-043.208. Από 30 Αυγούστου τα γραφεία θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 19.00 έως 21.00. Μανδηλαρά 5β, τηλ. 2410-250.818.

 

Σχέδια 12 εκατ. ευρώ κάνει ο υπερτυχερός του «Τζόκερ»
ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΠΛΑΤΙΑ Η ΤΥΧΗ

Συμπληρώνοντας ένα απλό δελτίο αξίας μόλις 3 ευρώ, από χθες κάνει σχέδια 12 εκατομμυρίων ευρώ! Τόσα κερδίζει (για την ακρίβεια 11,9 εκατ.) ο συμπολίτης ή η συμπολίτισσα, που είχε ραντεβού με την τύχη, προβλέποντας όλους τους αριθμούς της προχθεσινής κλήρωσης του Τζόκερ. Το «χρυσό» δελτίο κατατέθηκε στο πρακτορείο του κ. Δημήτρη Παλαμίδα που βρίσκεται στην οδό Φαρσάλων της Λάρισας, με τον συμπολίτη, εκτός από τα εκατομμύρια, να έχει αποκτήσει και αρκετή μυστικοπάθεια. Απολύτως λογικό, δε νομίζετε;

 

 Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Συνεδριάζει στη νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (οδός Καλλισθένους και Θεοφράστου) την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 19:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο, διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας E-presence με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Εκτός διάταξης θα συζητηθούν οι επερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων Αναστάσιου Τσιαπλέ και Βασιλικής Μπακάση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα προβλήματα του νεοκατασκευασμένου δρόμου στον κυκλικό κόμβο στη γέφυρα Διαλεκτού Τρικάλων, των Αναστάσιου Τσιαπλέ και κ. Ζήση Γκαραλιάκου της ΛΑ.ΣΥ. για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων στο Δαμάσι Τυρνάβου, των συμβούλων Πέτρου Τσακνάκη και Δέσποινας Αράπκουλε της παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» για τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων στη Θεσσαλία. Από την ημερήσια διάταξη ξεχωρίζουν τα θέματα της πρότασης επιμόρφωσης – κατάρτισης – συμβουλευτικής και διάχυσης σε στοχευόμενες ομάδες, με τίτλο «Καταπολέμηση του trafficking (εμπορία ανθρώπων)», η εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) διάφορων έργων Φ/Β, όπως και οι εγκρίσεις εκδηλώσεων.

 

 Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο Κυριακή 28 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.
Η Αγρυπνία περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Μεθαύριο Δευτέρα 29 Αυγούστου, το πρωί, δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Άγ. Αχίλλιο.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass