Η Λάρισα αποχαιρετά τη Θάλεια

ΕΦΤΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2022 15:01

H Λάρισα αποχαιρετά σήμερα τη 19χρονη ναυτική δόκιμο Θάλεια Κορδαμπάλου,

με τα ερωτήματα για τον άδικο χαμό της να συνεχίζουν να απασχολούν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η σορός της Λαρισαίας ναυτικής δοκίμου, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας από Ιταλό ιατροδικαστή, μεταφέρθηκε χθες από τη Νάπολη της Ιταλίας στην Ελλάδα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που προσγειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην αεροπορική βάση της Λάρισας, όπου εδρεύει η 110 Πτέρυγα Μάχης. Από εκεί, με αυτοκινητοπομπή ακολουθούμενη από τους γονείς, αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, αναχώρησε από το αεροδρόμιο για να ξεκινήσουν οι τελετές, στο πλαίσιο των οποίων θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές.
Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη 1 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ενώ κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, η σορός αναμενόταν να μεταφερθεί νωρίς σήμερα το πρωί στο πατρικό σπίτι, στη συνοικία Παπασταύρου, και στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Αχίλλιο προκειμένου να τη χαιρετήσουν φίλοι και συγγενείς.
Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο οποίος μαζί με τον αρχηγό ΤΑ, αντιπτέραρχο Γ. Φασούλα και τον υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγο Αστ. Σαμαρά θα εκπροσωπήσουν τη στρατιωτική ηγεσία, ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα. Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, η διαδικασία ολοκληρώθηκε προχθές το βράδυ και οι ελληνικές Αρχές, όπως και οι «τραγικοί» γονείς, θα ενημερωθούν επισήμως για το πόρισμα με τα μεταφρασμένα έγγραφα που θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες από την Ιταλία.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαρισαίων με αφορμή την απώλεια της ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου τονίζει τα εξής: «Ο Δήμος Λαρισαίων εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον άδικο χαμό της 19χρονης Θάλειας Κορδαμπάλου και συμμετέχει στο βαρύ πένθος της οικογένειας και των προσφιλών της ανθρώπων. Είναι αδιανόητο να χάνονται νέοι άνθρωποι, τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της Θάλειας και να λυθεί το μυστήριο που έκοψε το νήμα της ζωής της, τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά. Ο Δήμος Λαρισαίων θα εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία, ως ελάχιστη συμπαράσταση στο δράμα της οικογένειας της αδικοχαμένης ναυτικής δοκίμου».
*Σε συλλυπητήριο μήνυμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων για τον άδικο χαμό της 19χρονης Θάλειας, επισημαίνονται τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον ξαφνικό και άδικο χαμό της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου, καθώς και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Συμμεριζόμαστε τη βαθιά οδύνη της οικογένειας και των οικείων της Θάλειας και συμμετέχουμε στο πένθος τους».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass