Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2022 15:02

Ο Τύρναβος γιορτάζει την απελευθέρωση της πόλης

Εκδήλωση εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης του Τυρνάβου διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου,

με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής εφημερίδας tirnavospress.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00. Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής: Πρόγραμμα αναπαράστασης της εισόδου του Ελληνικού στρατού. 18.30: Άφιξη τμημάτων και Συλλόγων, που θα συμμετέχουν στην πομπή (χώρος συγκέντρωσης: δημοτικό πάρκο Τούμπα). 19.00: Εκκίνηση της πομπής προς την Κεντρική πλατεία Τυρνάβου διά της οδού Καραολή – Δημητρίου με την ακόλουθη σειρά: 4 ιππείς με άλογα, Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου, τμήμα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας, τμήματα μαθητών και Συλλόγων της περιοχής. 19:30: Άφιξη της πομπής στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου, χορωδία του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ», δοξολογία, ομιλία από μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Φίλων Ιστορίας του ΓΕΛ Τυρνάβου, χαιρετισμοί, κατάθεση στεφάνων, Εθνικός Ύμνος, εμφάνιση χορευτικών τμημάτων Συλλόγων της περιοχής.

 

 Οι έλεγχοι για ανίχνευση κορονοϊού σήμερα στη Λάρισα

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση κορονοϊού στη Λάρισα έχει ως εξής: 09:00-15:00, στο Δημαρχείο Λάρισας. 09:00-20:00, στον ΟΣΕ Λάρισας. 09:00-15:00, στον Μύλο του Παππά. 09:00-15:00, στο Εμπορικό Κέντρο ΓΑΙΑ. 09:00-12:00, στο Δημαρχείο Νίκαιας. 09:00-12:00, στο Δημαρχείο Τυρνάβου. 12:30-14:30, στο Δημαρχείο Αμπελώνα.

 

Φυσικό αέριο από χθες στη Φαλάνη
Από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανακοινώθηκε πως χθες πραγματοποιήθηκε η αεριοδότηση του δικτύου διανομής στη Δημοτική Κοινότητα Φαλάνης του Δήμου Λαρισαίων.  Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για την άμεση επέμβαση της Εταιρείας είναι το 10302 (24 ώρες το 24ωρο) και το 80011-87878.

 

 «Ευθύνη μας η στήριξη του Δημοτικού στις Φυλακές»
ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

«Η ανακοίνωση της λειτουργίας του 45ου Διθέσιου Δημοτικού Σχολείου, ενός νέου Σχολείου στις Φυλακές της Λάρισας, για το σχολικό έτος 2022-2023, είναι μια σημαντική είδηση για την τοπική κοινωνία» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης. Για το σημαντικό αυτό γεγονός, που πρώτη ανέδειξε η εφημερίδα «Ελευθερία» σε χθεσινό της ρεπορτάζ, ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι: «Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των φορέων της πόλης, των ομόφωνων αποφάσεων της Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και της ομόθυμης αποδοχής της πρότασης του διευθυντή του 2ου ΣΔΕ, Γιώργου Τράντα, από το Συμβούλιο της Φυλακής και τους τοπικούς φορείς της Εκπαίδευσης. Σε ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον η ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης, η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και όσων βρέθηκαν για διάφορους λόγους στο περιθώριο της κοινωνίας αποτελεί επιλογή. Και αναδεικνύει προτεραιότητες. Ευθύνη μας είναι η στήριξη αυτού του σχολείου. Να στεριώσει, δίνοντας ελπίδα για μια δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη». Και καταλήγει σημειώνοντας πως: «Ευχόμαστε μια ανάλογη συνέχεια και στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ίδρυση και ενός ΕΠΑΛ, του πρώτου σε Σωφρονιστικό Κατάστημα στη χώρα».

 

Ανασχηματισμός στον Δήμο Φαρσάλων
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Εβδομάδα αλλαγών αναμένεται να είναι η συγκεκριμένη για την πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου στον Δήμο Φαρσάλων. Έως αύριο, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, έχει ισχύ η περσινή απόφαση για τη θητεία των 4 Αντιδημάρχων στον Δήμο και αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” οδεύοντας προς την τελευταία χρονιά και προς τις εκλογές του φθινοπώρου του ‘23, σταθερή στη θέση της -από την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής- αναμένεται να είναι η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Σοφία Χατζηπλή. Στο σχήμα των Αντιδημάρχων αναμένεται να εισέλθει ο κ. Χρήστος Μπασαγιάννης καταλαμβάνοντας μία θέση, με επικρατέστερο σενάριο τη θέση που κατέχει μέχρι τώρα ο κ. Κων/νος Μπαλατσός ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Αθλητικών Εγκαταστάσεων και ο ίδιος να μετακινηθεί στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου, θέση που καταλαμβάνει έως σήμερα η κ. Ευαγγελία Χαμορούσου. Παραμένων ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων φαίνεται ότι θα συνεχίσει ο κ. Δημήτρης Γούσιας. Στους τρεις οργανισμούς του Δήμου, δεν αναμένονται αλλαγές και σε ΟΠΑΚΠΑ, ΔΗΚΕΦΑ θα συνεχίσουν ο κ. Νικόλαος Γκατζόγιας και η κ. Βάια Αρσενοπούλου ως πρόεδροι, ενώ παραμένων στην αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΦ αναμένεται να είναι ο κ. Σταύρος Κουκουλιός με πρόεδρο τον δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου.

 

Εκλογές στην ΑΔΕΔΥ Λάρισας
ΣΤΙΣ 20/9 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Ε.Γ. ΚΑΙ Ε.Ε.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε χώρο του 6ου Γυμνασίου Λάρισας (Νεάπολη) από τις 18:30 έως τις 20:30. Θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο (αμφιθέατρο 6ου Γυμνασίου Λάρισας), από τις 16:30 έως τις 18:30, η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων. Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνεται μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία της Γ.Σ. θα υπάρξουν σε νεότερη ανακοίνωση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας «καλούνται (όλα τα Πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη του ν.τ.) να προσκομίσουν άμεσα το πρακτικό των τελευταίων εκλογών τους για την ανάδειξη αντιπροσώπων. Επίσης, καλούνται να συμπληρώσουν τον επισυναπτόμενο πίνακα με τα τελικά ονόματα των αντιπροσώπων (αρχικά εκλεγμένων ή αντικαταστατών κάποιων από αυτούς). Για να έχουν (τα σωματεία) δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες, οφείλουν άμεσα να τακτοποιηθούν οικονομικά (είκοσι ευρώ για κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο). Για επιπλέον πληροφορίες, τα Δ.Σ. των σωματείων μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα: 6945-229.681 Τζιατζιάς Μιχάλης (πρόεδρος), 6945-210.408 Λαρίσης Κώστας (γραμματέας)».

 

Ξεκίνησε η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε λογαριασμούς των αγροτών

Ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι η διαδικασία της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και της πίστωσης στους λογαριασμούς των αγροτών. Το συνολικό ποσό μεταφοράς σε λογαριασμούς δικαιούχων φτάνει στα 68 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι είναι όσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όσοι έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ τα δύο τελευταία έτη (2021-22) και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών, όπου σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ ανέρχονται περίπου στους 340.000. Ενδεικτικά, για το βαμβάκι πληρώθηκαν περίπου 6 ευρώ/στρέμμα και για ξηρικές καλλιέργειες, όπως το σιτάρι 3 ευρώ/στρέμμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass