Πολιτική και πολιτισμός στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ΣΤΙΣ 16-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2022 16:40

Με σύνθημα τη ρήση του Ν. Μπελογιάννη, «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», διεξάγεται το φετινό 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» και στη Λάρισα, με την προτροπή της οργάνωσης: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ-Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κοίτη του Πηνειού, τη μεθεπόμενη Παρασκευή και Σάββατο, 16-17 Σεπτέμβρη.


Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος του Τομεακού Συμβούλιου Λάρισας και ο Στάθης Γκόγκος στέλεχος της ΚΝΕ, παρουσίασαν το πολιτικό πλαίσιο και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Την ώρα που τα αστικά επιτελεία έχουν αρχίσει να μετράνε κουκιά, να γράφουν και να σβήνουν σενάρια συνεργασιών και κυβερνήσεων, την ώρα που έχουν ξεκινήσει τα «φλερτ» μεταξύ κομμάτων που ψάχνουν σημεία επαφής και συμφωνίας -και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν- είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει η νεολαία το «plot twist», τη μεγάλη ανατροπή στα σενάριά τους. Με το ΚΚΕ πιο δυνατό, που αποτελεί και το μόνο καλό σενάριο για τον λαό».
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
*Παρασκευή 16/9 , ώρα έναρξης 20:00, Κεντρική Σκηνή: Κεντρική Συζήτηση με θέμα: Ευρωπαϊκή και εθνική ενεργειακή πολιτική: «απελευθερωμένα» για τους ομίλους, ενεργειακή φτώχεια για τον λαό. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Αγροτικής πολιτικής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους «Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί»: Συμμετέχουν οι Γιώργος Βαλιάκας: φωνή, ακουστική κιθάρα, Κώστας Γκουντής : ντραμς, Κώστας Ζωιτός : τρομπέτα, Χάρης Λόζος: ηλεκτρική κιθάρα, Στέλιος Παπαδόντας: μπάσο, Στέλιος Βαλδούμας: πλήκτρα μα και παραδοσιακό γλέντι. Στα μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής θα ταξιδέψουν το κοινό οι Χρήστος Αγριόδημος (φωνή), Λευτέρης Γάλλος (βιολί), Κώστας Δεδούσης (κλαρίνο), Κώστας Παπαδημητρίου (λαούτο).
Νεανική Σκηνή: Συζήτηση «Η κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση και το φοιτητικό κίνημα»- Ακουστικό Live από τις μαθήτριες Βασιλεία και Μαρίλια- Συναυλία με grunge και alternative rock κομμάτια από τους «4DOX»- Συναυλία alternative rock με τις «Femmes Novelty»- «Κόντρα στον κόσμο τον οποίο πρέπει να ζήσουν» Tribute στους Black Sabbath από τους «War Pigs».
*Σάββατο 17/9, ώρα έναρξης: 19:30, Κεντρική Σκηνή: «Η Σμύρνη μάνα καίγεται…».  Μουσική – Αφηγηματική – Χορευτική Παράσταση με αφορμή τρεις σημαντικές επετείους: Τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, τα 100 χρόνια από τη γέννηση του θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλη καθώς και του συνθέτη Απόστολου Καλδάρα. Στο πιάνο ο Δημήτρης Φωτιάδης, σε ρόλο αφηγητή-τραγουδιστή ο Βασίλης Καρμίρης και η Δέσποινα Μαύρου. Παίζουν ακόμη οι μουσικοί Φώτης Παπανικολάου, Δημήτρης Πατούλιας, Παναγιώτης Σδράλης. Συμμετέχει το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.
Θα ακολουθήσει πολιτική ομιλά από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλία με τους «Aladala Band» : Παίζουν: Χριστίνα Λιόλιου : φωνή, Βασίλης Νάτσιος: φωνή κιθάρα, Θωμάς Παπουλάκος : πλήκτρα, Γιώργος Μαγαλιός : τύμπανα μα και Λαϊκό Γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.
Νεανική Σκηνή: «Ο τροχός της ιστορίας» από τη μαθητική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ- Ακουστικό Live με τον Άρη Σάλα- Hip Hop live με την «Manifexx»- Συναυλία με τους «Basement Brothers» . Παίζουν : Φίλιππος Ζούκας, Κώστας Τσαβαλιάς- Συναυλία με τους «Stavento».
Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης με εκδηλώσεις και εκθέσεις, Μαθητικό Στέκι, Παιδότοπος, Φοιτητικό Στέκι και Στέκι Εργαζομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass