Λύκος κατασπάραξε χθες 60 πρόβατα στη Ροδιά

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΑΥΤΟΨΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΡΓΕΙ!

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2022 18:28
Αποτρόπαιο ήταν το θέαμα  που αντίκρισε χθες το ξημέρωμα  ο κτηνοτρόφος Αποτρόπαιο ήταν το θέαμα που αντίκρισε χθες το ξημέρωμα ο κτηνοτρόφος

Φρικτό ήταν το θέαμα που αντίκρισε κτηνοτρόφος της περιοχής του Αμπελώνα τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν πήγε στο μαντρί που διατηρεί στον δρόμο Αμπελώνα-Δελερίων, το οποίο είχε δεχτεί επίθεση από κάποιο ζώο, πιθανότατα λύκο. Περίπου 60 πρόβατα ποδοπατήθηκαν από άλλα -συνολικά 600 ζώα έχει μέσα ο στάβλος- που προσπαθούσαν να διαφύγουν και άλλα σκόρπισαν έξω από τον στάβλο. Με την «Ε» επικοινώνησε ένας εκ των ιδιοκτητών της μονάδας Γκανάτσιος Ευάγγελος και Απόστολος για να καταγγείλει ότι παρότι επικοινώνησε άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την περισυλλογή των ζώων, αλλά και την καταγραφή τους, τον πληροφόρησαν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ο ίδιος εγκλωβίστηκε, όπως καταγγέλλει, στο ποιμνιοστάσιο, καθώς αν φύγει και αφήσει μέσα τα νεκρά ζώα θα μαζευτούν σκυλιά, γάτες και ο κίνδυνος θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος, ενώ ανησυχία υπάρχει, καθώς ακόμη οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, οπότε εγείρονται και άλλα ζητήματα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ
Για το ζήτημα άμεσα παρενέβη ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο. Ο κ. Σπυρόπουλος τον ενημέρωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να βρεθεί υπάλληλος για κάνει την αυτοψία. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κόκκαλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τις τεράστιες παθογένειες που συνεχίζουν να ταλανίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμη και σε νευραλγικά πόστα, αναδεικνύει η τραγική ιστορία του κτηνοτρόφου. Δείχνει το πόσο βαθιά είναι ριζωμένη η κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στις υπηρεσίες της Πολιτείας. Μπορεί η διοίκηση του ΕΛΓΑ στη Λάρισα να καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, όμως τέτοιες συμπεριφορές αδικούν το συνολικό έργο. Θέλω να πιστεύω πως μετά την παρέμβασή μου, θα υπάρξουν αντανακλαστικά και εν τέλει θα γίνει άμεσα η αυτοψία στην κτηνοτροφική μονάδα. Ο ΕΛΓΑ δεν έχει μόνον απαιτήσεις ασφαλίστρων από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και υποχρεώσεις να είναι δίπλα τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass