ΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ

Τιμήθηκε η Μυρτιδιώτισσα

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2014 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:39

 Με ιεροπρέπεια, κατάνυξη και με την παρουσία πολλών πιστών Χριστιανών εορτάσθηκε η Παναγία των Μυρτιδίων στη Λάρισα, στον Τύρναβο και στην Κυπάρισσο, όπου και ο φερώνυμος ναός Της. Σύμφωνα με ανακοίνωση, «την Τρίτη τελέσθηκε μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον στην Κυπάρισσο, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, όπου επί παρουσία των αρχόντων του τόπου και των πολυπληθών προσκυνητών, λιτανεύτηκε η ιερά εικόνα της Μυρτιδιωτίσσης έως την εξέδρα της αυλής του πανηγυρίζοντος ιερού ναού, στην οποία τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και ευλογήθηκαν οι πίτες που προσέφεραν οι κυρίες του χωριού, ενώ στο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στις πολλές ευεργεσίες της Παναγίας μας, στα πολλά της θαύματα και στις καθημερινές της παρεμβάσεις και ευχήθηκε όλοι οι πιστοί να ζήσουν με τη βοήθειά της το θαύμα της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους.

Χθες το πρωί της Τετάρτης τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο κατάμεστο από φιλέορτους Χριστιανούς πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου, όπου φυλάσσεται η περίπυστος ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος, ευλόγησε τους άρτους και τις μυρτιές που προσέφεραν στην Παναγία οι κυρίες του Τυρνάβου, επικαλούμενες την χάρη και την ευλογία της. Τον πανηγυρικό θεομητορικό λόγο της ημέρας εξεφώνησε ο αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, αναφερθείς στη χάρη και τις καθημερινές θαυματουργικές παρεμβάσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ τους εορτίους ύμνους απέδωσε θαυμάσια ο ιεροψάλτης και λαμπαδάριος του μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Αχιλλίου κ. Κωνσταντίνος Σαΐτης και πλήθος εκλεκτών ιεροψαλτών.

Πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και στον πανηγυρίζοντα ι.ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, όπου φυλάσσεται παλαιά θαυματουργή Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας Θεοτόκου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass