Νέοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ -ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2022 15:00

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης υιοθέτησε και άρχισε να υλοποιεί ο Δήμος

Ελασσόνας, με στόχο την περισυλλογή ρούχων σε συνεργασία με αδειοδοτημένη εταιρεία για την ανακύκλωση ειδών ιματισμού και υπόδησης. Με τη νέα αυτή δράση ο Δήμος επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των δημοτών και τη δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης, με σκοπό τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
«Ο Δήμος μας καθημερινά αλλάζει, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, όχι στα λόγια, αλλά με πρωτοβουλίες και δράσεις. Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής όλων μας. Το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιαστεί από όλους τους δημότες μας και όλοι μαζί θα συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μείωση της ποσότητας οικιακών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.
Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρησή τους για τη δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού, φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κ.ά.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ
Οι θέσεις των κάδων ανακύκλωσης ρούχων στην Ελασσόνα είναι οι εξής: Κεντρική πλατεία (όπισθεν κεντρικού καφενείου), πλατεία Βαροσίου, Στίβος, 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, Α’ Παιδικός Σταθμός, Γυμνάσια (επί της 25ης Μαρτίου), πλατεία Λαού (ΑΒ Βασιλόπουλος), Σ/Μ Σκλαβενίτης και Γαλαξίας. Οι θέσεις των κάδων ανακύκλωσης ρούχων στην Τσαριτσάνη είναι στην πλατεία και στο Δημοτικό Σχολείο. Οι δημότες μπορούν εύκολα να ανακυκλώσουν: καθαρά ρούχα, ζευγαρωμένα παπούτσια, λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κ.λπ.), αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κ.λπ.).ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Τα είδη ρουχισμού πρέπει να είναι καθαρά, διπλωμένα και τοποθετημένα μέσα σε δεμένες σακούλες, τα παπούτσια πρέπει να βρίσκονται σε δεμένες σακούλες, ώστε να μη διαχωριστούν τα ζευγάρια. Επίσης, τα βάζουμε σε ξεχωριστή σακούλα από αυτήν των ρούχων, ώστε να μη λερώνονται τα ρούχα. Επίσης, καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούνται πολύ μεγάλες σακούλες, καθώς δεν χωράνε στο στόμιο του κάδου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass