Διαμαρτυρία για πλειστηριασμό κατοικίας

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2022 21:27

Έξω από τράπεζα στο κέντρο της Λάρισας βρέθηκαν χθες το μεσημέρι μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, αλλά και την αντίθεσή τους, για διαδικασία πλειστηριασμού σε βάρος μιας μονογονεϊκής οικογένειας με σοβαρά οικονομικά

προβλήματα.
Σε ανακοίνωσή του μάλιστα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διευκρινίζει πως πρόκειται για «μία μονογονεϊκή οικογένεια.
Με τη μητέρα συνταξιούχο που περιμένει πότε θα της επιδοθεί η σύνταξη και την κόρη της άνεργη και χωρίς κανένα άλλο εισόδημα. Αυτή η απαράδεκτη επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα του λαού δεν είναι μεμονωμένη και μας αφορά όλους, μιας και δεν γνωρίζουμε ποιος θα έχει σειρά.
Η επίθεση αυτή έχει ονοματεπώνυμο και είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Αδιαφορώντας για την υγεία μας που αποδείχθηκε περίτρανα το τελευταίο δίχρονο, για την πρόνοια, για την παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Ούτε θα προσαρμοστούμε, αλλά ούτε θα πεθάνουμε! Θα οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση με όπλο μας την αλληλεγγύη και ασπίδα προστασίας τα Σωματεία μας». Έξω από την Τράπεζα ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας μιλώντας στα ΜΜΕ δήλωσε τα εξής «Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε για άλλη μια φορά να σταματήσει ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός σε βάρος μιας ακόμα λαϊκής οικογένειας. Μιας οικογένειας, φτωχής, μονογονεϊκής, που δεν έχει ούτε τα προς το ζην. Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα με απόφασή της, μια νομοθετική ρύθμιση να απαγορεύσει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος εργατικών, λαϊκών οικογενειών ακόμα και καταστημάτων.
Μιλάμε για μια οικογένεια που πήρε ένα δάνειο για να επισκευάσει το παλιό σπίτι της, στην αρχή της προηγούμενης κρίσης. Και ακριβώς επειδή βρέθηκε σε μια τέτοια δίνη δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της. Είναι νομίζουμε κατανοητό πως οποιοσδήποτε άνθρωπος ευρισκόμενος σε τέτοια θέση δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους απαιτήσεις».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ
ΦΩΤ. ΑΛΕΞ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass