«Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλη ακρίβεια»

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2022 21:39

Παρουσία του προεδρεύοντα της ΑΔΕΔΥ, κ. Δημήτρη Μπράτη, αλλά και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ. Γιώργου Πετρόπουλου, πραγματοποιήθηκαν χθες σε χώρους του 4ου Δημοτικού Σχολείου, οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας και νέας Ελεγκτικής

Επιτροπής του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας.
Νωρίτερα, διεξήχθη η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων όπου έγινε ο απολογισμός πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός, αλλά ακολούθησε και συζήτηση για πολλά ζητήματα.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας κ. Μιχάλης Τζιατζιάς μιλώντας στην «Ε» ανέφερε πως κατά τη διάρκειά της ανταλλάχθηκαν απόψεις, έγινε και ο απολογισμός και συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Όπως ανέφερε «στόχος πλέον είναι η διεκδίκηση των βασικών θέσεων του δημόσιου τομέα αυτήν την περίοδο, σε θέματα όπως είναι η ακρίβεια, η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, η υγεία, η παιδεία. Μέσα από την απεργία της 9ης Νοεμβρίου θα δείξουμε τις δυνάμεις μας για το πόσο είναι έτοιμος ο κλάδος να εναντιωθεί σε τέτοιου είδους αντιλαϊκές πολιτικές» υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μπράτης, προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε στην «Ε» ότι: «Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας είναι ένα από τα πιο δραστήρια της χώρας και είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που υπάρχουν στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Πολύ περισσότερο μιλήσαμε για τη γενική απεργία που έχει αποφασιστεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τη ΓΣΕΕ ένα και μόνο αίτημα, πως η ακρίβεια έχει φτάσει στο κόκαλο και πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και απαιτούμε από την κυβέρνηση αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας. Δεν είναι δυνατόν μια ελληνική οικογένεια που σπουδάζει ένα παιδί στην επαρχία να θέλει 500 ευρώ ενοίκιο και 200 ευρώ ΔΕΗ, να εξανεμίζεται όλο το εισόδημά της και να εξαντλείται φτάνοντας στην αθλιότητα και την ανέχεια».
Αναφερόμενος και στον ιδιωτικό τομέα είπε: «Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα περνούν πολύ χειρότερα, καθώς οι εργασιακές σχέσεις είναι ζούγκλα. Θέλουμε όλοι μαζί να πούμε ένα φτάνει πια προς την κυβέρνηση».
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
- ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Μεγάλη νίκη σημείωσε η ΔΑΚΕ. Σε σύνολο 185 εγγεγραμμένων, ψήφισαν οι 173. Βρέθηκαν 170 έγκυρα, 3 άκυρα-λευκά. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: ΔΑΚΕ με 61 ψήφους πήρε 4 έδρες (Τζιατζιάς Μιχάλης, Ζαπάρτα Δήμητρα, Χύτα Έφη, Μπασδέκης Γιώργος), ΔΑΣ με 37 πήρε 2 έδρες (Γκαραλιάκος Ζήσης, Γκόγκας Γιώργος), ΔΗΣΥ με 31 επίσης 2 έδρες (Λαρίσης Κώστας, Μάρκου Χρήστος), ΕΑΚ είχε 25 και πήρε 2 έδρες (Τσακνάκης Γιάννης, Μαλτεζά Φιλιώ), ενώ μία έδρα πήρε η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση με 16 ψήφους (Χριστοδούλου Αστέριος). Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass